%

filmpje

Videoreportage: De Foodhallen in Oud-West

Wanneer gaan ze open en wie gaat er verkopen?

De Foodhallen. Voor wie al eens in Mercado de San Miguel in Madrid, de Borough Market in Londen en Torvehallerne in Kopenhagen is geweest, weet waar we het over hebben. De Foodhallen zijn een soort markt waar verschillende stands staan met ondernemers die hapjes en drankjes verkopen die ter plekke genuttigd kunnen worden.

6443597265_1fd128e4d6_b

Bron: Flickr

Van een pizzaslice tot een spiesje met gamba’s en van frozen yoghurt tot een broodje met rauwe ham: er zijn veel verschillende dingen te proeven. De Amsterdamse foodcourt heeft zich gevestigd in voormalig tramremise De Hallen aan het Bellamyplein in Amsterdam Oud-West. Het complex is 16.000 vierkante meter groot en biedt ruimte aan twee restaurants, een bioscoop, een hotel, bibliotheek en veel winkels.

AmsterdamInside nam een kijkje in de Foodhallen, waar nog druk verbouwd wordt, en vroeg aan de eigenaren wánneer de hallen nou geopend werden en welke ondernemers zich er zouden vestigen. Ze gaven ons de scoop en de eer van de namen van een aantal uitbaters, namelijk: Pink Flamingo’s (pizza) , BBrood, een sterrenzaak die culinaire bitterballen gaat aanbieden, Yogenfruz (frozen yoghurt), Friska (sushi) en Madame Entrecote. Ook de Aberdeen Angus Burger van The Butcher kan je proeven in de hallen en de streetfood van Shirkhan of Vietnamese Vietview. In totaal komen er 21 uitbaters te zitten.

Bekijk de videoreportage en kom erachter wanneer de Foodhallen geopend worden.