%
insider

verborgen in het centrum

Verborgen in het centrum: Hoftuin

Een groene oase in de stad

De drukte van de stadsjungle even zat? Voor Verborgen in het centrum… selecteren we de beste plekken om op adem te komen. Deze editie puffen we op een zonnige dag uit in de groene oase van de Hoftuin.

Wat? Hoftuin
Waar? Nieuwe Herengracht 18A

IMG_8645

Een scherp contrast vormt de tuin met het beton en verkeer van de Weesperstraat. Achter het hek ontvouwt zich een binnentuin die je je nauwelijks kunt voorstellen als je er nog nooit geweest bent. Ooit was dit een boomgaard die de bejaarde bevolking van de omliggende verzorgingstehuizen van fruit voorzag. Later werd het een siertuin, waar oudjes konden genieten van de rust. Nu kan iedereen er terecht.

IMG_8661

Dat is zeker de moeite waard. Van de moestuinen en de mooie bomen, tot de bankjes, het labyrint en de statige gebouwen van de Diaconie van de protestantse kerk die de tuin omringen. Ook grenst hieraan het museum De Hermitage. Van de Weesperstraat loop je zó de tuin in en eventueel door naar het museum aan de Amstel.

IMG_8663

In de tuin staan picknickbanken waar je eigen meegebrachte eten en drinken mag nuttigen, maar in een hoek vind je ook een sfeervol nieuw theehuis met een leuk terras. Let wel op: er dartelen relatief veel kindjes rond en honden zijn hier niet welkom.

IMG_8647

IMG_8664 IMG_8667