%
route

thema route

Vaderdag: Even jouw vader vereren

Je hebt er maar een waarschijnlijk

We hebben (bijna) allemaal maar één vader, dus die moeten we vereren. Eigenlijk moeten we dit elke dag doen, maar aangezien we allemaal een leven hebben, doen we het op Vaderdag.

En dit jaar valt Vaderdag op 21 juni. Schrijf dit dus allemaal heel groot in je agenda. Volg onze route en geef jouw vader een superleuke dag!

Fluistervaren

Waterland

 

4764158963_e583044ff4_b

Ooit al eens van fluistervaren gehoord? Nee? Een fluisterboot? Ook niet? Al eens bij Waterland geweest? OOK NIET?! Nou zeg!

We beginnen de dag met deze leuke activiteit ten noorden van Amsterdam, dus pakken de taxi in die richting. Fluistervaren is met een fluisterboot, die geen geluid maakt. Bij Waterland fluistervaar je langs een heel mooi natuurgebied, rondom het dorpje Broek in Waterland.

Het is hier heerlijk rustig varen. En op 21 juni wordt het vast goed weer!

Let op: in Waterland wordt het Waterlands dialect gesproken!

Eye

IJpromenade 1

 

10608405814_5e77ec0907_o-730x410

In de middag gaan we naar EYE. Het EYE Filmmuseum werd in 2012, geheel in stijl, geopend aan het IJ. Tegenover station Amsterdam Centraal is het filmmuseum te vinden. Het hele jaar door zijn er filmvertoningen, festivals, tentoonstellingen en meer, en dit alles bij een perfect terras.

Het houten terras kijkt uit over het IJ en geeft een fantastisch zomers gevoel. Bij goed weer dan.

EYE is niet alleen een museum, het biedt de bezoeker ook een kans om daadwerkelijk een film te kijken. Deze bioscoop en museum is zo nieuw en modern, in tegenstelling met veel oudere bioscopen in Amsterdam. EYE is een perfecte samensmelting tussen een cultureel en gezellig uitje.

Cannibale Royale

Handboogstraat 17a

 

10982222_941963755837367_4442021692093821006_n

We kunnen wel zeggen dat de meeste papa’s van een goed stuk vlees houden, toch? Daarom sluiten we deze dag af bij Cannibale Royale.

Cannibale Royale zit altijd vol. Je kan hier gewoon echt heel goed vlees eten. Heel. Goed. Vlees. En het beste vlees is TUMTUMTUM:

Le Cannibale Royale (burger). Op deze burger zit een hamburger, cheddarkaas, gefrituurde uien en BBQ saus. Oh en goh, wat zit er nog op: pulled pork. Ja, pulled pork. Op deze hemelse burger zit ook nog eens pulled pork. Zoals onze collega al zei: ‘Als je hem op hebt, wil je gewoon slapen. Direct.’

Geloof ons, jouw vader wordt hier dolbij van. En als ie niet van burgers houdt, zijn de spareribs ook heerlijk.