%

Taxi’s voor bijna de helft van de prijs

We stapten in bij Yeller

De deeleconomie is hot in Nederland, taxi’s zijn uitstekend te delen en TCA speelt hier handig op in. TCA is de eerste partner van applicatie Yeller waarmee iedereen gemakkelijk zijn taxi kan delen. Taxidelen? Stel je voor: je bent op een feestje, concert of een festival. Je wil heel graag met de taxi naar huis en dat is altijd beter met z’n tweeën. OPLOSSING: download de applicatie Yeller, die wordt gekoppeld aan jouw Facebook-profiel. Hier vul je in waar je bent en waar je heen wil. Ook wanneer je daar heen wil. De app zoekt dan jouw beste matches. Met deze matches kun je chatten. Als het naar je zin is, deel je een taxi: ideaal!

ELA_9870_web

Samen reizen lijkt ons gewoon leuk: nieuwe mensen! Wij besloten de applicatie uit te proberen na de lancering van de app in het Volkshotel (hebben een goed dakterras trouwens!). We logden in en gaven aan dat we zo snel mogelijk vanaf de Wibautstraat naar de Rombout Hogerbeetsstraat in Amsterdam-West wilden. Wij kregen een aantal matches: Martijn, Alex en Soof. Aangezien Soof morgenvroeg pas naar Schiphol wilde, viel zij al af. Met onze Tinder-ervaring, viel ons oog op Martijn. In de korte chat bevestigde Martijn dat hij ook richting West moest. Nou, perfect. Match en alles. We drukten op boeken en de taxi was onderweg.

Na 3 minuten stopt de TCA-taxi al op de Wibautstraat, waar wij als eerste instapten. Best wel benieuwd naar Martijn, die bij het Weesperplein in zou stappen.

ELA_9712_web

Martijn, 29 jaar oud, moest naar het huis van zijn vriendin. Jammer, toch geen échte Tindermatch dus. Hij ging haar verrassen, want ze had net een nieuwe baan gekregen. Cute. Ik vroeg hem natuurlijk naar Yeller, het bleek ook zijn eerste keer. Normaal gesproken moet hij met het OV – overstappen, wachten, lopen – om bij z’n vriendin te komen. Met Yeller wordt hij netjes voor de deur afgezet, voor nog een zachte prijs ook. Dat was het testen waard.

Nog geen 10 minuten later waren we bij het appartementje van zijn vriendin. We gokten zijn aandeel op 7 euro, die hij ons netjes gaf.

ELA_9694_web

Het laatste stuk naar de Rombout Hogerbeetsstraat bestookten we de chauffeur met wat vragen. Hij gelooft wel in het concept van Yeller en het delen van taxi’s. Hij verwacht vooral een nieuw publiek aan te trekken. Mensen zoals bijvoorbeeld Martijn die normaal op de tram wachten. Lachend zegt hij ook te moeten denken aan de feestgangers uit de vroege ochtend die wel eens bij hem in de taxi zijn gestapt, beiden een andere bestemming roepende. De liefde trok zichtbaar verder aan in de taxi waarna de jongeman toch maar mee uitstapte bij het huis van de dame. Mooi dit.

Door de inleg van Martijn ging de rekening zowat door de helft. Top. Yeller werkt prima op deze manier. Zo ontmoet je ook onderweg weer mensen!