%
route

thema route

Spelletjes Route: Laat je fanatieke kant zien

Van ouderwetse scrabble tot een potje poolen

Met vrienden of familie spelletjes spelen brengt vaak gezellige avondjes teweeg. Hoewel het er natuurlijk ook behoorlijk fanatiek aan toe kan gaan. Soms is het daarom goed om even de deur uit te gaan. Buitenshuis houd je je vaak wel in. En ook buiten de deur kun je je spelletjesliefde gewoon voortzetten. Wij zetten een aantal plekken in ons stadje op een rij waar je kunt genieten van een verscheidenheid aan speelse activiteiten:

l’Affiche

Jacob van Lennepstraat 39hs

 

November 18  2009_22

Bron: Flickr

Het altijd o zo gezellige en enigszins verstopte café l’Affiche vind je op een hoekje bij de Da Costakade. Buiten het fantastische terras in de zomer, de betaalbare broodjes en de gemoedelijke sfeer leent dit café zich uitstekend om spelletjes te spelen. In dit bruine kroegje liggen de spelletjes in oude dozen verspreid op de vensterbank. Dat past uitstekend bij het authentieke sfeertje!

Club 8

Admiraal de Ruijterweg 56B

 

The table is set   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Als je van poolen houdt ben je bij Club 8 aan het goede adres. Je komt binnen via een grote trap waarnaast de muren beklad zijn met kleurrijke graffiti. Vervolgens kom je boven in hetgeen je gerust ‘poolheaven’ kunt noemen. De vloer staat vol met pooltafels: in totaal zo’n 16 stuks. Iedereen is fanatiek bezig met hetzelfde spel én er is eigenlijk altijd wel plek. O en niet geheel onbelangrijk: ze hebben een grote bar met allerlei soorten drankjes. Hier vermaak je je wel!

Amstelveld

Amstelveld

 

Jeu de Boules    Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Voor een potje jeu de boules hoef je echt niet in Frankrijk te zijn. Ook in ons eigen Amsterdam kun je laten zien dat je de beste bent! Midden op het Amstelveldje ligt een heuse jeu de boules baan waar je altijd terecht kunt. In de zomer lijkt het bijna alsof je in Frankrijk bent. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat je droog komt te staan, want bij café Nel kun je drankjes kopen. Die houden je gedurende het spel wel op de been.

Komt het fanatisme al weer boven drijven? Succes! Wij duimen voor je!