%
spots

restaurant

Satatouille: Saté wordt hier op een voetstuk geplaatst

Stokjes bij het eten is ook gewoon leuk

Als we binnen lopen bij restaurant Satatouille in de Prinsenstraat wordt het meteen duidelijk waar het in dit restaurant om draait: saté. Aan de muren hangen posters, gemaakt door de eigenaresse, met leuzen als ‘if loving saté is wrong, I don’t want to be right’ en ‘eating three sensible balanced meals a day will only spoil your appetite for saté’.

Satatouille

Prinsenstraat 10HS

_MG_2917-2

Waar je bij een restaurant gericht op saté denkt aan een bruin eetcafé met posters van André Hazes aan de muur, is dit modern ingerichte restaurant precies het tegenovergestelde.

Sfeer
Zwarte tafels met zwart-rode stoelen, zwarte banken en mooie glazen: het interieur in Satatouille laat denken aan ietwat prijziger restaurant, gericht op een kwalitatieve cuisine.

Het restaurant heeft drie verdiepingen. Bij binnenkomst een kleine ruimte met twee grote tafels voor groepen van ongeveer 6 personen en een kleinere tafel die eerder gebruikt wordt voor het nuttigen van een drankje, dan voor een maaltijd.

_MG_2842

Bij het naar beneden lopen van de eerste trap is de bar te vinden en een aantal tweepersoonstafeltjes, op de bovenste verdieping zijn een aantal vierpersoons- en tweepersoonstafels en bieden zij ook private dining tot 12 personen.

De inrichting lijkt niet te passen bij een standaard saté-restaurant, maar hier blijkt bewust door te zijn gekozen omdat de saté ook niet standaard is.

Eten
Nee, niet één gerecht met saté, bami en kroepoek: hier serveren ze meerdere gangen.

We eten emping en kroepoek met zelfgemaakte satésaus (toppertje). Daarna krijgen we een ceviche van zeebaars met yuzu dressing en citrus. Dit lijkt niet echt thuis te horen in een saté-restaurant, maar is hoe dan ook erg lekker. Gevolgd door een empanada en Tom kha kai, beide zijn werkelijk heerlijk en maken ons blij.

_MG_2862

Maar het echte pronkstuk is het hoofdgerecht: de saté. Hier draait het natuurlijk om. We krijgen een enorme plank (dit is het hoofdgerecht van het 4 gangen dinner plateau, 35 euro pp) gevuld met vier soorten saté (varken, kip, rund en vis), met zelfgemaakte satésaus, frietjes met mayonaise, basmatirijst en een bakjes met groentes.

_MG_2878-2

De saté smaakt anders dan we gewend zijn, maar dit is alleen maar positief. Met de zelfgemaakte satésaus, de heerlijke malse stukjes vlees en de frietjes/rijst smullen we de hele plank leeg.

_MG_2885-2

Drinken
Satatouille heeft verschillende cocktails op de kaart staan: van zelfbedachte lekkere zomercocktails tot een goede Gin Tonic. Dit is een goede toevoeging aan het lekkere eten.

_MG_2944

Mensen
Het restaurant zit vol. Het trekt toeristen aan door goede recensies op Tripadvisor, maar ook door de ligging midden in de Jordaan.

Naast de toeristen zitten er groepen mannen en stelletjes te eten.

_MG_2977

Conclusie: Satatouille is geen eetcafé. Je bestelt hier geen daghap met satésaus, maar echt een goed bord vol heerlijke ingrediënten, goed vlees en de standaard saté met een twist. Perfect voor de eetcafé-liefhebber die toch eens wat exclusievers wil.