%
route

persoonlijke route

Rondrijden met actrice Kimberley Klaver: Wijntjes drinken en onontdekte plekken bekijken

Op een perfecte zomerse dag

De 29-jarige actrice Kimberley Klaver is een bekende naam in Nederland. Ze begon in de theaterwereld en rolde daarna door naar serie en film. Met rollen in Spangas, Verliefd op Ibiza, Voetbalvrouwen en Crimi Clowns laat ze al vele jaren haar acteerkunsten zien, maar ze is zeker nog niet klaar.

Haar carrière breidt zich zelfs nog uit met haar rol in de dramaserie Vechtershart en de film Sneekweek. “De laatste drie jaren heb ik mezelf heel goed leren kennen en heb ik gemerkt welke projecten het beste bij mij passen,” aldus Klaver. “Ik wil uitdagingen aan gaan en met leuke acteurs samenwerken. In mijn rol in Vechtershart kan ik mezelf echt verliezen, dat vind ik heerlijk.”

_MG_5963

Maar ook in varen met vrienden op de Amsterdamse grachten kan de actrice zich verliezen. “Mijn leukste herinnering in Amsterdam gaat over de keer dat we een boot hadden gehuurd met vrienden en we door het Red Light District gingen varen. Amsterdam vanaf het water is prachtig. We hadden het zo naar onze zin: feestend, dansend, wijn drinkend, zwemmend. Mensen op terrasjes zaten ons lachend te bekijken.”

Niet alleen Amsterdam vanaf het water is een tip van Klaver. We reden met haar rond in een TCA-taxi en ze liet ons haar andere hotspots ook zien.

_MG_6288-2

Cold Pressed Juicery

Willemsparkweg 8III

 

_MG_5755-2

Klaver komt lachend naar ons toegerend bij de eerste spot: Cold Pressed Juicery.

Deze smoothie en sappen-bar en raw food-winkel ligt in Zuid en is van een van de beste vriendinnen van Klaver. “Ik kom hier zo vaak mogelijk voor de sapjes (vooral de ‘Reset’) en de superfoodballen.” The Cold Pressed Juicery maakt alles zelf: van melk tot smoothies en van Banoffee tot snacks.

_MG_5675

“Als ik geen boodschappen in huis heb door mijn onregelmatige werk en leven is dit zo’n goed gezond alternatief. Ik krijg alle vitamines en mineralen die ik nodig heb in een sap-stoot binnen.” Bij de juicery maken ze niet alleen de smoothies en sappen op een andere manier (koud geperst in een speciale machine), ook leggen ze je uit wát je nou precies allemaal eet en drinkt. “Je krijgt educatie en het is lekker. Het is ook best wel compensatiegedrag: ik laat me soms heel erg gaan met pasta, Gin & Tonics, sigaren en dan compenseer ik het door hier mijn vitamines te halen.”

_MG_5687

Museumplein

Museumplein

 

_MG_5898

“‘Wat is dit een mooi stukje Amsterdam,’ denk ik vaak als ik over het Museumplein loop,” aldus Klaver. “Met het Rijksmuseum, het Concertgebouw: het bruist hier en is sprankelend.” Klaver, die dichtbij het Museumplein woont, laat hier vaak haar hond uit. “Dit doe ik wel stiekem, dat mag eigenlijk helemaal niet.”

_MG_5858

De veelzijdigheid van het publiek op het plein spreekt haar aan. “Er gebeurt hier altijd wel wat. Hier zitten zwervers, toeristen, kunstenaars, inwoners van Zuid.”

Small World Catering

Binnen Oranjestraat 14

 

_MG_6115

Bij haar derde hotspot wordt Klaver als ze binnenkomt meteen omhelst. Een blije Australische man is blij om haar, maar ook ons, te zien. “De eigenaar, Sean, is zo chill. Hij herkent gewoon iedereen en ze zijn zo vriendelijk hier.”

We zijn bij Small World Catering in de Jordaan. “De koffie hier is fantastisch. Ik bestel altijd de Latte Macchiato met soja-melk. Ook de broodjes zijn heerlijk, vooral de focaccia met kip en avocado.

_MG_6047

Het kleine restaurantje heeft een leuk terrasje en “is gewoon zo schattig.” “Het eten is hier ook lekkerder dan op andere plekken.”

De Ceuvel

Korte Papaverweg 4

 

_MG_6140

Bij de laatste hotspot, De Ceuvel in Noord, voelt het alsof we op vakantie zijn. De zon schijnt in ons gezicht, er liggen overal boten, de geur van houtoven-pizza’s komt ons tegemoet en Klaver zegt meteen: ‘WIJN!’ Daar zijn we het helemaal mee eens.

“Ik houd van die hippie-vibe hier. Je kan hier eten in een boot, of op een schommel. Dat creatieve is superleuk en creëert een vrije sfeer,” vertelt Klaver terwijl we schommelen en kijken naar mensen die zwemmen in het water. “Je bent er zo, maar het is toch verstopt.”

_MG_6236

Klaver komt hier vooral om te borrelen en een hapje te eten. “Hier heb ik de leukste avonden. Pizza’s eten met vrienden, terwijl we Gin & tonics drinken. Ben ik blij dat mijn goede vriendin Lauren Verster me hierheen heeft gesleurd!”

Klaver is met haar spontane karakter een plezier om een dag mee door te brengen. We ontdekten leuke plekjes, hebben veel gelachen en waren onder de indruk. “Ik ben heel nieuwsgierig. Ik laat me niet leiden door angst. Jullie gaan nog veel van me zien.”

Dat hopen we!

_MG_6190