%
route

thema route

Muziek Route: Muzikale nacht in de stad

En ga met je voetjes van de vloer

Houd je van muziek en een bijpassend drankje? Dan zit je bij dit swingende artikel helemaal goed. Met deze tips zijn je voetjes van de vloer en kun je de hele avond door. Een avond feest begint natuurlijk wel bij het leggen van een goede bodem…

Pompstation

Zeeburgerdijk 52

pompstation

Dit restaurant staat bekend om de juicy steaks en de warme sfeer. Maar veel belangrijker hier is dat je tijdens het dineren fijne livemuziek op de achtergrond hoort. Je geniet van je heerlijke steak, kletst bij met je mede nachtbraker en dat allemaal onder het genot hele relaxte live optredens. Onder de tafel tik je ongetwijfeld met je voet mee op de maat van de muziek. Op naar het volgende plekje dus waar je al iets meer van je dancemoves kunt laten zien.

De Nieuwe Anita

Frederik Hendrikstraat 115

Wooden Constructions
De Nieuwe Anita is een gebeurtenis op zich. Nergens anders in Amsterdam vind je een dergelijke tent. Hier ervaar en beleef je de (tot nu toe) onbekende muzikale talenten van Nederland. De buitenkant van dit pand doet niet vermoeden dat er een podium tevens theater achter de voordeur schuilgaat. Eenmaal binnen waan je je in een gezellige huiskamer. Oma’s lampen hangen aan het plafond en grote fauteuils vullen de kamer. Nadat je een drankje aan de bar hebt gehaald, loop je door naar beneden waar het talent klaarstaat om je toe te zingen!

Alto

Korte Leidsedwarsstraat 115

alto

Als je van jazz en blues houdt mag dit adresje absoluut niet overgeslagen worden. Café Alto wordt gevuld met rauwe, warme stemmen en het fijne geluid van een saxofoon. Je kunt rustig aan de bar zitten, maar er is ook klein dansvloertje waar de eerste danspasjes gewaagd kunnen worden. En wil je legende Hans Dulfer zien spelen? Dan moet je hier op woensdag naartoe! Het stroomt hier snel vol, dus wees er op tijd bij. En spaar je krachten nog een beetje, want er is nog een plek die niet op je route mag ontbreken. Hoewel deze plek even gesloten was, opent ze binnenkort weer haar deuren!

Bourbon Street

Leidsekruisstraat 8

bourbon street

Om de avond swingend af te sluiten en om nog even helemaal los te gaan, is Bourbon Street de aangewezen plek. Deze tent is vernoemd naar de party-straat in New Orleans. En dat is niet voor niets, wat het is één groot feest hierbinnen. Soul, Blues, Funk en Jazz: alles staat op het repertoire. Deze swingende plek is niet heel groot, maar dat zorgt juist voor een intieme sfeer. Je staat met al die muziekliefhebbers om je heen al snel samen te dansen. Uitgedanst? Moe? Goed zo! Slaap lekker!