%
route

thema route

Moederdag: Een dag in het teken van mama’s

De beste tips om haar in het zonnetje te zetten

Of je nou man of vrouw bent; je moeder is onwijs belangrijk voor je. Zij was degene die je vroeger opraapte en vervolgens troostte wanneer je viel. Ook is zij degene die je vaak nog belt voor wat voor advies dan ook. Logisch dus dat er een jaarlijkse dag is waarin zij in het middelpunt van de belangstelling staat. Wij geven je wat tips ter inspiratie om je moeder te verrassen in Amsterdam. En zelf doe je natuurlijk mee!

Film Food Festival

Pazzanistraat

 

FFF©Saskia Lelieveld

Het Food Film Festival van Amsterdam is dé plek om je moeder op zondag mee naartoe te nemen als ze van eten houdt. De naam zegt het al: je kunt hier zelfs de beste foodfilms bekijken! Hoe je je verder onderdompelt in de wereld van eten? Door naar workshops te gaan en te eten in het restaurant van de aanwezige sterrenchef. Een lekker culinair begin van de dag.

Theater Amsterdam

Danzigerkade 5

 

478293507

Na een culinair begin van de dag, wordt het tijd voor een beetje cultuur. Tenzij je moeder daar echt niet van houdt natuurlijk. Er is onlangs een nieuw theater in Amsterdam geopend, met de toepasselijke naam: Theater Amsterdam. Daar wordt nu het stuk ANNE opgevoerd, een stuk over het leven van Anne Frank. Een mooi stuk om naar toe te gaan, vooral omdat de dodenherdenking nog afgelopen weekend was. De voorstelling is om 14.00 uur te bewonderen.

Moeders

Rozengracht 251

 

Moeders Amsterdam   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Nergens anders kun je Moederdag zo goed afsluiten als bij restaurant Moeders. Niet alleen serveren ze hier echte moeder-gerechten, maar ademt de hele plek ‘moeders’. De muren hangen vol met lijstjes van jonge moeders, oude moeders en net nieuwe moeders. Het is een restaurant met een eigen signatuur. En niet geheel onbelangrijk: het eten is nog overheerlijk ook.

Fijne Moederdag voor zowel jij als je moeder!