%
route

thema route

Mexicaanse Route: Tequila, Nacho’s, en Margarita’s

Ay ay caramba?

Zon, strand, zand, palmbomen, een heel klein vleugje misselijkmakende geur van tequila, maar net niet teveel, limoenen, zee, rust, genieten, NACHO’S, BURRITO’S, ALCOHOL JAAA. Oké, we lieten ons even gaan. Maar denk jij bij deze woorden ook aan Mexico? Dan kunnen we blij met je zijn. Of met onszelf. Een van de twee.

Een enter betekent verder gaan met je leven, dus dat doen we ook. En daarbij geven we jou een Mexicaanse route door Amsterdam, aangezien dat eten goddelijk is en iedereen er leuk uitziet met een sombrero.

AY AY CARAMBAAAA

Oké, geen capslock meer, we snappen het.

Salsa Shop

Amstelstraat 32a

10532460_250877741777550_5181161650159235340_n

We gaan lunchen bij Salsa Shop. Omdat Mexicaans eten niet chique moet zijn, maar gewoon lekker, is dit de perfecte optie. Hier kan je heerlijk eten, maar verwacht geen restaurantwaardige experience. Ook wel logisch natuurlijk, want dat wil je hierbij ook niet.

Eet een taco en proef alle smaken toppings, of een enorme burrito. Vol met verse ingrediënten, snel klaar en niet vettig. Of nou, niet vettig, behalve als je er zelf nog een enorme hoop crème fraïche of kaas op gooit. Wat er eigenlijk ook wel weer een beetje bij hoort. Dit samen met de pikante lekkere salsa’s. Shit, nu hebben we honger.

Burrito

De Clercqstraat 14

179929976_2628b73ce4_b

Bron: Flickr

Volgens veel Mexicanen is dit restaurant ‘close to home’. Het eten is heel authentiek Mexicaans en weer niet te moeilijk. Eenvoudig is hier het key word, gezelligheid en cocktails zijn de toegevoegde waardes.

Oh ja en dus dit staat op de kaart (haal even een kwijldoekje): Nachos Supreme (nachos met gehakt of kip, taco saus, salade, guacamole en zure room), Quesadilla (twee geroosterde bloemtortilla’s met gesmolten kaas, ui, tomaten, gegarneerd met Guacamole en zure room, gevuld met: rundvlees, kip, gehakt, garnalen of tonijn) en Ali’s Special (Gefrituurde bloemtortilla in stukjes met vanille ijs, slagroom, chocoladesaus en stroop).

Zit je vol? Drink even een Tequila slammer (tequila en 7up) en je kan weer. Of je gaat voor het harde werk, de Fireball met tequila, sambuca en tabasco. Ain’t no Mexican party without tequila.

Maar drink niet teveel, want nu gaan we Margarita’s drinken.

La Margarita

Reguliersdwarsstraat 49

167193_181213981917920_1272918_n

Bron: Facebook

Waar? Bij La Margarita natuurlijk, duh! Hier kan je ook eten, maar kan je dat nog aan? Nee. Dus gaan we drinken. Dacht jij dat er maar een soort margarita bestond? Weer nee! Bij La Margarita hebben ze er namelijk vijf. Een banaan, mango, aardbei, tequila en ananasmargarita. Zo. Kan je dat ook weer eens proeven.

En het mooie? Als je er 6 koopt, krijg je er 1 gratis. Rennen! Oh nee, waggelen, die tequila hebben we net gehad.