%
route

thema route

Lekker gemakkelijk-Route: Makkelijk eten, makkelijk koken, gewoon makkelijk

Onduidelijk? Lezen!

In deze tijd van stressen en moeilijk doen, geen tijd hebben en nergens bij stil staan, gaan wij je helpen. Er zijn namelijk concepten in Amsterdam die het leven gewoon makkelijker voor je maken. Dus als je even genoeg hebt van het leven, geen zin hebt om te koken, maar ook geen zin om je te fatsoeneren voor een leuk etentje: stay tuned.

Tot hier, want nu gaan we het al zeggen. Dat was even een enter, spannend.

Bilder & de Clercq

Clercqstraat 44

10341825_722327837864340_1561296007441725929_n

Bron: Facebook

Bilder & de Clercq richt zich op gemakkelijker koken. Hier kan een klant elke dag kiezen uit veertien recepten. Je loopt de winkel binnen en ziet veertien stands met erboven een recept. Dit recept is helemaal tot in de puntjes voor je uitgewerkt. Daaronder staan de ingrediënten wat bij dit recept horen.

De ingrediënten zijn verpakt voor twee personen. Zo is er geen last van eten dat overblijft, halve knoflookdingen die op je aanrecht liggen of stronken peterselie die verrotten. Je koopt de ingrediënten en maakt aan de hand van de receptkaart thuis het gerecht. De gerechten kosten tussen de 3 en ongeveer 12 euro per persoon. Een eendenboutje maken (dat ons opeens perfect lukte aan de hand van de receptkaart en wij zijn echt niet zo’n foodies) is natuurlijk wat duurder dan een salade, maar je kan je eigen budget bepalen.

Bilder & de Clercq wil dat klanten gerechten maken die ze normaal nooit zouden maken. Ook zeggen ze betere kwaliteit te leveren dan de meeste supermarkten. Ze werken met lokale, kleine leveranciers. De worstjes in de gerechten worden speciaal door Brandt & Levie gemaakt en de verse ravioli’s door een Argentijnse vrouw.

Ze hebben twee vestigingen: een op de Clercqstraat en een op de Ceintuurbaan.

Foodhallen

Bellamyplein 51

15508717239_ae6ca3cd1f_k

De Foodhallen in Amsterdam zijn net nieuw. Ze zijn gebaseerd op populaire foodcourts in onder andere Madrid (Mercado de San Miguel) en Londen (Borough Market). Waarom maken deze hallen je leven makkelijker? Omdat ze je een dag uit bieden in een grote ruimte. Je hoeft geen eten te maken, je hoeft niet na te denken over wat je in de avond gaat doen en je hoeft je al helemaal niet druk te maken of je het wel leuk gaat hebben.

In de hallen liggen twee restaurants, een bioscoop, een hotel, bibliotheek, veel winkels en de foodhallen zelf. Bij de foodhallen staan verschillende stands waar ondernemers hapjes en drankjes verkopen die ter plekke genuttigd kunnen worden.

Je loopt dus langs de stands en kijkt waar je zin in hebt. Oesters? Check. Luxe bitterballen? Check. Hammetjes en olijven? Check. Sushi? Check. Pizza? Check. Burgers? Check. Wil je nog dat we doorgaan? Er staan 22 stands met allemaal verschillende soort eetwaren in de hallen en er is letterlijk voor ieder wat wils. Je koopt bij een stand wat je wilt eten, gaat naar de gin tonic- of wijnbar (of je haalt fris, dat kan natuurlijk ook) en neemt plaats bij een van de tafels in het midden van de hallen.

Hier kan je mensen kijken, genieten van het eten, lekker kletsen, drankje drinken: gewoon echt veel. De foodhallen zijn echt een verrijking van Amsterdam.

En als je vol zit, ga je gewoon lekker naar de bioscoop ernaast. In hetzelfde gebouw kan je namelijk ook naar de film. Toch liever uiteten? Kan ook, twee restaurants. Toch liever winkelen? Kan ook. Toch liever koffie? Kan ook. Zien jullie nu wat we met gemakkelijk bedoelen? Het makkelijkste avondje uit ligt zo voor je neus.