%
route

thema route

Italiaanse Route: Het mediterraanse gevoel in Amsterdam

Van perfecte cappuccino tot dorstlessende scroppino

Italië roept een gevoel van lange, warme zomeravonden op. En een gevoel van gemoedelijkheid met heerlijk eten en de lekkerste bijpassende wijntjes. En soms wil je dat gevoel weer even ervaren, ook al zit je op dat moment niet in Italië zelf. Hoewel het door de temperatuur in Nederland iets anders zal zijn, gaan wij toch met je op pad door het Italië van Amsterdam.

Feduzzi Mercato Italiano

Scheldestraat 63

 

italiaans

Een route die in het teken staat van Italië begint natuurlijk met een perfecte cappuccino. En bij de delicatessenwinkel Feduzzi Mercato Italiano kun je die krijgen. Terwijl de melk voor je cappuccino opgeschuimd wordt kijk je rond in de vitrines die gevuld zijn met echte Italiaanse kazen en salami’s. Nu je toch bezig bent, moet je hier eigenlijk ook gewoon even een broodje bestellen. Je krijgt spijt als je deze delicatessen laat liggen.

De Pizzabakkers: samenwerking Kriterion ‘Film e Pizza’

Plantage Kerklaan 2

 

de pizzabakker

In samenwerking met filmhuis Kriterion biedt De Pizzabakkers nu elke woensdag de ‘Film e Pizza’ aan. Voor nog geen vijftien euro kun je de film zien die je wil én een verse pizza bij De Pizzabakkers halen. Je hebt ook de keuze om dit voor de lunch te doen, want deze deal geldt al vanaf 13.00. Eigenlijk moet je deze combi natuurlijk wel geheel in Italiaanse stijl laten verlopen. Ga bijvoorbeeld naar de film ‘La grande bellezza’. Een prachtig Italiaanse film over een 65-jarige, feestende journalist in Rome die zijn leven overdenkt.

Koevoet

Lindenstraat 17

 

cafe koevoet

De naam van deze plek en het bordje bij de deur zetten je op het verkeerde been. Het café stamt namelijk uit 1889 en werd jarenlang gerund door familie Koevoet. Maar ergens in de jaren 70 werd het een restaurant en inmiddels is het een echte Italiaan. Er wordt hier authentiek Italiaans gekookt. Geen pizza’s, maar traditionele Italiaanse gerechten zoals huisgemaakte scialatielli. En terwijl je hier je vingers aflikt bij de heerlijk bereide gerechten, krijg je vaak ook nog een lekkere limoncello. Bof jij even! Maar drink er niet te veel, want er staat nog een andere voortreffelijke dorstlesser op je te wachten.

Cinema Paradiso

Westerstraat 186

 

CinemaParadiso

Deze plek kunnen we niet onbenoemd laten in het rijtje voor echte must do’s in Italiaanse stijl. Bij Cinema Paradiso hoor je de glazen al rinkelen bij binnenkomst. Dat zijn de glazen die flink gepoleerd worden om jou straks een dorstlessende scroppino te kunnen schenken. Mocht je nog nooit dit tropische Italiaanse drankje gedronken hebben, dan wordt dit de hoogste tijd. Het drankje bestaat uit citroen sorbetijs met wodka en prosecco. Heb je genoten van deze mediterraanse route en voel je de bubbels nog in je buik? Dan wordt het tijd om naar huis te gaan. Arrivederci!