%
route

persoonlijke route

Interieur-shoppen met Florence van Lent

De leukste adressen in onze hoofdstad

Maak kennis met Florence van Lent. Deze Amsterdamse jongedame heeft haar eigen online magazine Roomed, dat over inspirerend wonen gaat. Wie anders kan ons de goede interieurplekjes van Amsterdam laten zien? Niemand en daarom is zij de aangewezen persoon voor een shoproute in onze eigen hoofdstad.

Het lijstje dat ze heeft samengesteld voor haar favoriete route vertoont een heel arsenaal aan winkels. ‘Een keuze maken was nog lastig, want er is zoveel in deze topstad.’ De winkels zijn stuk voor stuk heel divers en juist daar houdt ze van. ‘Omdat ik een bepaalde onrust in me heb, die constant geprikkeld kan worden’, aldus de enthousiaste Amsterdamse. Ze bedoelt hiermee dat ze in haar eigen interieur ook niet één bepaalde stijl hanteert.

‘Een huis kan nooit in één keer af zijn.’ Beetje bij beetje kleed je je huis meer aan naar gelang je behoefte. Perfect dat ze een diversiteit aan winkels noemt: zo is er voor iedereen wat wils.

beeld1

Haar persoonlijke en favoriete route door Amsterdam, kun jij nu ook doen! Houd dus een dagje vrij en volg haar inspirerende route. Florence deelt tips met je om eens een middag goed te gaan shoppen voor je interieur. Pack your bags and let’s go!

Hutspot

Van Woustraat 4

 

Hutspot Gevel voorkant

We trappen de route af met een concept store waarvan de naam ons doet denken aan oude vertrouwde Hollandse kost. Maar laten we wel wezen: we hebben het over interieur en niet over eten, dus lees snel verder waar Florence het over heeft. Ze bedoelt de concept store ‘Hutspot’ op de Van Woustraat. Inmiddels heeft Amsterdam een handjevol concept stores, maar dit was een van de eerste. En daarom een van haar favorieten.

‘Het is echt een beleving, want je kunt er niet alleen shoppen…’

Je kunt er werkelijk van alles vinden: meubels, woonaccessoires en ook koffietafelboeken. ‘Het is echt een beleving, want je kunt er niet alleen shoppen, maar ook meteen lekker kopje koffie drinken.’ Fijn om de dag dus even rustig te beginnen! Bovendien kun je je als man meteen even onder handen laten nemen, want sinds kort zit er ook een barbier in Hutspot. Prima, dan kan je vrouwtje even rondkijken terwijl jij je baard laat trimmen.

Nordic New

Rozengracht 196

 

nordic new

Nordic New op de Rozengracht richt zich op de Scandinavische merken. Denk aan het Zweedse ‘Asplund’ en het Finse ‘Artek’. Je ziet daar vooral lichte kleuren en strakke lijnen. Ook al houd je niet van deze stijl, je kunt hier volgens Florence prima even binnenlopen om je te laten inspireren. Ook adviseren ze je hier graag over lichtgebruik in je interieur. Deze winkel is toch een veel beter alternatief op de IKEA? Die Billy-boekenkast kennen we inmiddels wel.

De Vreugde

Tweede Goudsbloemdwarsstraat 5-B

 

de vreugde

Nu je toch in de buurt bent, ga dan even door naar De Vreugde, een verborgen schat in de Jordaan. Zij bieden een grote selectie aan van meubels en collectables uit het midden van de 20ste eeuw. Lampen, stoelen en ook prachtige designs die merkloos zijn, zijn hier te vinden. Hier zijn zoveel verschillende stijlen te vinden, dat je altijd wel slaagt. Stap hier naar binnen en laat je welkom heten door de eigenaren van de winkel Jan en Soraya.

Store Without a Home

Haarlemmerdijk 26

 

store without a home

‘Deze winkel is net even anders’, aldus Florence. Hier kom je niet alleen voor de grote meubelstukken. ‘In deze winkel heb ik zelf een super leuke vaas gekocht die je aan de muur kunt hangen. Een grappig model waar je één of twee bloemen in kunt zetten.’ Bij design heb je vaak de associatie dat er ook een pittig prijskaartje aan de ontwerpen hangt. Hier is dat dus niet zo. De focus ligt op bijzondere, maar betaalbare items voor in huis van diverse (meestal onbekende) internationale merken, kleine labels en getalenteerde ontwerpers.

Hier kun je terecht wanneer je je interieur wilt aanpassen met kleine stapjes tegelijk. Denk bijvoorbeeld aan opvallende soepkommetjes of een prachtige schaal die als blikvanger kan dienen. ‘Struin de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk sowieso even af, want je vindt er nog veel meer leuke interieurwinkels’, aldus Florence.

De Weldaad

Noordermarkt 35

 

weldaad

Ben je opzoek naar verweerde luiken voor voor het raam, authentieke klepbanken of een oude stenen waterbak voor in de tuin? Dan ben je hier aan het goede adres. ‘Dit is een winkel met een romantisch tintje. Het heeft een beetje een Franse stijl’, zegt Florence. Hier kun je terecht voor allerlei nieuwe, maar ook gerestaureerde meubels. Die raamluiken kun je bijvoorbeeld ook hier vinden en dat is niet iets dat je zomaar in elke interieurwinkel tegenkomt. Bovendien hebben ze hier een steeds wisselende voorraad, dus is het altijd weer een verrassing als je binnenkomt.

Sunday Market

Cultuurpark Westergasfabriek, Haarlemmerweg 8-10

 

sunday market

Doe je deze route op de eerste zondag van de maand, dan heeft Florence nog een extra tip voor je. ‘Ik ben gek op markten, dus deze mag eigenlijk echt niet ontbreken in de route.’ Hieronder lees je waar ze het over heeft.

Buiten dat het heerlijk is om rond te struinen op een markt met verschillende kraampjes, kun je hier ook prima slagen voor je interieur. De neighbourfood market is eigenlijk gericht op eten, maar de locatie is deels ingericht met spullen van de kringloopwinkel.

De Sunday Market bevordert verbindingen op het gebied van kunst, cultuur en ondernemerschap.

De leukste stoelen en tafels staan hier, tegen de beste prijzen. Je moet er echter wel snel bij zijn, want voor je het weet zit er een grote sticker met ‘VERKOCHT’ op. De Sundaymarket bevordert verbindingen op het gebied van kunst, cultuur en ondernemerschap. Hier vind je dus onder andere zelfgemaakte kunst en woonaccessoires. Het zijn veelal beginnende creatievelingen en ondernemers, waardoor je een aankoop zult doen die nog weinig anderen in handen hebben. En na het struinen sluit je de dag natuurlijk af met een glas warme glühwein!