%
spots

inside...

Inside… Mr. Sister

Met een spectaculair uitzicht over het IJ

Voor Inside… maken we een selectie uit de leukste, nieuwste en meest bijzondere plekken die Amsterdam te bieden heeft. Zo weet je direct waar je moet zijn. Deze editie ontdekken we de nieuwe hotspot direct naast het Centraal Station: Mr. Sister.

img_9926

Wat is het?

Sinds een tijdje is je trein missen alles behalve een ramp, want daar is Mr. Sister. Een sympathieke tent in een geinig pandje aan het IJ, daar waar voorheen de sandwichtoko Subway zat. Zonder kwaad te willen spreken over de Amerikanen, maar wat dat betreft is het er qua eten behoorlijk op vooruit gegaan. Je eet er nu een smakelijk ontbijtje, lekkere lunch en je kunt er zelfs dineren.

Het terras is trouwens echt fantastisch. Gelegen op de pier waan je je zo in San Francisco. Als je de vele fietsers en de af en aan varende pontjes naar Noord even wegdenkt, dan. Het markante witte gebouwtje is overigens het voormalige kantoor van de West-Frieslandlijn – lang, heel lang geleden. En inmiddels dus een rijksmonument.

Geinig detail: bij de kassa liggen witte chocoladekoeken, net zoals Subway die verkoopt. Bij navraag leren we echter dat hier geen macadamianootjes in zitten. Da’s toch jammer.

img_9951img_9953

Wie zit erachter?

De mensen van De Burgerij, de hamburgertent die recht tegenover Mr. Sister ligt, maar die je ook vindt in Rotterdam én op sommige festivals. Toen deze historische en bijzonder locatie vrijkwam, twijfelden ze geen moment.

img_9955img_9928

Wat kost het?

Mr. Sister doet echt niet onder voor een snel gehaald ontbijtpakketje elders op het station: voor maar 3,50 euro scoor je al koffie en een croissant en voor 4,50 eet je kwark met granola. Het ontbijt wordt bovendien tot maar liefst half twaalf in de ochtend geserveerd. Al doe je er goed aan om even een bladzijde van het menu om te slaan en de lunchkaart te bekijken. Van een zuurdesembroodje met makreel en waterkers voor 8,50 euro tot een hotdog voor dezelfde prijs. Bijgerechten vind je in de vorm van bijvoorbeeld zoete aardappelfrietjes voor 4,50 euro.

Wij gaan voor de traditionele Ceasar salad van 12,50 euro, met kip, little gem-sla, croutons, parmezaanse kaas en Ceasar-dressing van onder andere ansjovis.

img_9938img_9944

Was het wat?

Inderdaad een prima plek om de tijd te doden terwijl je onderweg bent, want hoewel de tent en ook het terras behoorlijk vol zit, verschijnt de salade al binnen een klein tien minuten. Een diep bord vol sla en kip. Die laatste blijkt na nadere inspectie nog een klein beetje warm en is ongelooflijk mals en zacht, een beetje als de stukken kip uit kippensoep. Lekker en weer eens wat anders dan de gegrilde kip die je meestal in een Ceasar salade aantreft. Hoe dan ook heb je een goede maaltijd aan dit bord vol.

Overigens is Mr. Sister zeker ook een goede plek om naartoe te gaan zonder dat je met het OV gaat. Van het Scandinavisch-minimalistisch ingerichte interieur tot het uitzicht over het water: hier worden we blij van.

img_9932img_9933img_9934img_9950

img_9930