%
spots

inside...

Inside… Indianaweg 10

De leukste schatkamer van De Pijp

Voor Inside… maken we een selectie uit de leukste, nieuwste en meest bijzondere plekken die Amsterdam te bieden heeft. Zo weet je direct waar je moet zijn. Deze editie: Indianaweg 10, waar het bijna onmogelijk is om met lege handen de deur uit te lopen.

img_3530

Wat is het?

Op zoek naar een nieuwe (vintage) outfit, plant, een paar mooie schoenen, fairtrade beautyproducten of een cadeautje? Dan ben je bij Indianaweg 10 aan het juiste adres. Dit miniwarenhuis aan de Eerste Jan Steenstraat 81HS mag gerust de nog onontdekte schatkamer van De Pijp worden genoemd. Je treft er unieke vintage vondsten, maar ook leuke nieuwe merken en woonaccessoires. En laat die ook nog eens on-De Pijps geprijsd zijn. Voor een flinke cactus betaal je nog geen vier euro, een paar mooie vintage schoenen scoor je voor nog geen drie tientjes.

img_3529

Wie zit erachter?

Dat zijn de zussen Romy en Débra, die ook zelf fulltime in de winkel staan. De twee delen de liefde voor mooie spullen. Zo’n twee jaar geleden openden Romy en Débra een webshop, waar ze hun mooiste vintagevondsten van de hand deden. Toen dat een succes bleek, kwam er een winkel. Eerst in de Jordaan, inmiddels heeft Indianaweg 10 een nieuw (en groter) onderkomen in De Pijp.

De naam Indianaweg 10 wil nog wel eens voor verwarring zorgen (‘het was misschien niet de meest praktische naam, bedachten we later’), maar refereert naar hun oude woonadres op Curaçao, waar de zussen opgroeiden. 

img_3532

Is het wat?

Nou, zeker! De ene na de andere inwisselbare conceptstore opent én verdwijnt in De Pijp. Indianaweg 10 is anders. Waarom? Omdat Romy en Débra de collectie zelf van begin tot eind cureren. Ze gaan zelf naar vintagebeurzen en vissen daar de krenten uit de pap. Ze kopen zelf hun planten in. Ze gaan zelf op zoek naar bijzondere merken die niet of nauwelijks in Nederland verkocht worden. Dat maakt Indianaweg 10 uniek: je vindt hier nét weer wat anders.

Romy en Débra bepalen de prijzen door zich af te vragen wat ze er zelf voor zouden betalen. Planten kosten tussen de vier euro en een tientje. De vintage kleding wordt geprijsd naar waarde en wordt eerst uitvoerig gereinigd en eventueel opgeknapt. Zo komt het wel eens voor dat ze voor een jas zestig euro vragen. Maar dan is het wel gemaakt van hoogwaardige materialen. Wie van vintage houdt, maar niet urenlang door bergen riekende kleren wilt ploegen naar die éne schat, moet zeker eens naar Indianaweg 10 gaan. Daar vind je de schatten, keurig naast elkaar gehangen.

img_3534img_3540img_3537img_3533