%

Inside… De Kanarie Club

Cocktails achteroverslaan in de poolbar

De Hallen is een nieuw restaurant rijker. En wat voor één! De vier mannen achter de succesvolle Foodhallen besloten brasserie Halte 3 en vleesrestaurant Meat West te sluiten en er een nieuw concept neer te zetten: de Kanarie Club. Een spot waar je de hele dag door terecht kunt. Je kunt ontbijten, werken, lunchen, drinken, dineren en cocktails drinken in of aan de poolbar.

De poolbar, zeg je? Het is heus: De Kanarie Club heeft een poolbar. Je kunt er niet poolen, om verwarring te voorkomen. Je drinkt vrolijk je drankje weg in een leeg zwembad. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

kanarie club

Wie zit erachter?

We vertelden je het net eigenlijk al: de club van vier achter de Foodhallen. Dat zijn Chong Chu, Tsibo Lin, Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad. Het was tijd voor iets nieuws, vonden de heren. Onlangs kregen de Foodhallen zelf een opfrisbeurt met zes nieuwe restaurants.

De inrichting is trouwens ook volledig op de schop gegaan. het werk van de dames van Studio Modijefsky (deden ook The Roast Room, Bar Botanique en Holy Smoke). Voor de Kanarie Club werkten ze met veel licht hout, beton en bakstenen. De ontwerpers hebben geprobeerd de tramfunctie van het pand zoveel mogelijk te behouden en door het creëren van shared spaces oogt het restaurant nog best knus, voor zo’n 800 vierkante meter.

Wat kost het?

Hangt eraf wat je plannen zijn. De Kanarie Club is een bar, restaurant, lounge en werkplek. Start de dag met een croissant met boter (2,50 euro) of ga voor oor Eggs Benedict (7,50 euro) met een cappuccino (2,75 euro). Ook hebben ze een uitgebreide lunch- en dinerkaart. En da’s helemaal zo gek nog niet: zo kost een driegangen menu 32 euro, vier gangen 39 en vijf gangen 45 euro. Cocktails gaan ongeveer voor 13,50 over de toonbank en wie gewoon trek heeft in een biertje is 2,75 kwijt (Heineken van de tap).

73f201bb-e1dc-4a6c-835f-7e98023d5e00

Was het wat?

De letters knalgele letters van de Kanarie Club ziet zelfs de meest blinde vink vanuit de Foodhallen. Een nieuw concept vraagt om een goede binnenkomer, en dat hebben de dames van Studio Modijefsky goed begrepen. Eén voet over de drempel en we zijn gelijk ietwat overdonderd. Het contrast tussen de krappe Foodhallen en de grootse Kanarie Club is enorm.

De zaak kent twee eyecatchers: de centrale bar valt direct op als je binnenkomt. De bar bestaat uit een stalen boog-constructie, een verwijzing naar de oorspronkelijke tramfunctie van het pand. Wie bij binnenkomst gelijk links de trap op gaat, komt bij de poolbar terecht, eyecatcher numero duo. In het weekend kun je hier cocktails wegtikken en vanaf boven naar andere bezoekers beneden loeren. Ook het zwembad is een knipoog naar het verleden van het pand: de oude tramremise is lang gekraakt geweest en de krakers hadden zelf een soort zwembad gecreëerd met regenwater.

We eten die avond makreel met rode biet, avocado en mosterdijs, doen ons te goed aan kalfswang met ponzu en pastinaak en houden nét een plekje over voor het desert: mango-ijs met pinda, duindoornbes en chocolade. Stuk voor stuk fijne gerechten voor een prima prijs.

We kunnen niet ontkennen dat we binnenkort terug gaan om wat werk te verzetten, te lunchen en misschien nog wel blijven hangen voor diner met cocktails toe. De Kanarie Club is een fijne, laagdrempelige (flexwerk)plek waar iedereen op elk moment van de dag even aan de waan van de dag (en de drukte van de Foodhallen) kan ontsnappen.

ak8a9802-kanarie-club-persdinerak8a9927-kanarie-club-persdinerak8a9906-kanarie-club-persdiner