%
spots

restaurant

Pop up-restaurant Crazy Kreeft: Heerlijke kreeft op een zonnig terras in de Pijp

Lobsters everywhere

Aan de overkant van de straat is een vol terras, iedereen zit in de zon. De geur van barbecue komt ons tegemoet en we horen mensen lachen. We gaan een hapje eten bij pop up-restaurant Crazy Kreeft in de Pijp.

Crazy Kreeft

Ferdinand Bolstraat 17 – 19

 

_MG_8424

Er zijn maar weinig mensen die niet van kreeft houden. Het schaaldier wordt vaak als delicatesse geserveerd in betere restaurants, maar is het lekkerst, vinden wij, als hij gewoon vers van de barbecue komt. Geen poespas, gewoon goede kreeft.

Laat dat nou net zijn wat dit pop up-restaurant wil serveren. Goede betaalbare kreeft, met weinig toevoegingen in een vakantiesfeer.

Interieur
Op de website van Crazy Kreeft staat geschreven: ‘Sluit je ogen en waan je aan ‘t strand van een zonovergoten eiland.’ Dat is ook waar het interieur om draait. Het restaurant lijkt op een strandtent, met veel hout. Buiten is een terras, die tot zonsondergang zonnig blijft.

_MG_8417

Crazy Kreeft is gevestigd in voormalig café De Pijp. Het lijkt echter niet meer op een café, maar is gezellig door de knusse tafeltjes en mooie bar. Een paar kreeften aan de muur en strandstoelen maken het af.

Conclusie: Verwacht geen echt ‘restaurant-gevoel’. Je kan hier gewoon chill zitten, met je slippertjes aan. Het vakantie-gevoel is echt aanwezig.

Eten
Laat het duidelijk zijn dat het bij dit restaurant echt om de kreeft draait. Je bestelt hier een halve kreeft voor 12,50€ en een hele voor 25€.

Hun specialiteiten zijn de surf en turf: 2 x een halve burger en 2 x een halve kreeft met salade, friet en huisgemaakte mayonaise voor 35 euro (voor 2 personen dus), een Rib-eye van 225 gram met 2 keer een halve kreeft, salade, friet en mayo voor 39,50€ en een tournedos van 160 gram met 2 x een halve kreeft, salade, friet en mayo voor 42,50€.

Ook zijn er vele voorgerechten met kreeft te bestellen. Wij krijgen een proefplateau met de specialiteiten van de chef; een bisque van kreeft met stukjes kreeft, een kreeftencocktail met kreeft, sla, tomaat en cocktailsaus, een sashimi van kreeft met sesam, kikkoman, wasabi en Japanse gember en kreeftenkroketjes. We kunnen kort zijn: het was heerlijk.

_MG_8505

Voor ons gevoel was de bisque net iets te zout, maar de sashimi en cocktail was goed op smaak. De kreeftenkroketjes waren heerlijk. Overall was het voorgerecht heel simpel, maar daardoor ook goed. Niet teveel, niet te weinig.

Voor het hoofdgerecht kregen we twee halve kreeften en een tournedos met pepersaus. Een surf en turf dus. Ook zaten er frietjes met huisgemaakte mayonaise bij en een salade. De tournedos was mals en smolt op de tong. De huisgemaakte mayonaise was prima, maar niet heel speciaal.

_MG_8574

De twee halve kreeften moesten we natuurlijk zelf openmaken met tang. Dat leverde voor wat mooie (en pijnlijke) momenten op. De kreeft was geweldig. Precies goed bereid en weer heel simpel. Maar dat is bij Crazy Kreeft echt een positief iets. De keuken blinkt uit in simpele, maar goede smaken, waarbij de echte smaak van kreeft niet verloren gaat.

We sluiten af met het lekkerste toetje dat we ooit gegeten hebben, echt, alle taarten verliezen. We eten de citroen merengue-taart van Holtkamp, niet uit eigen keuken jammer genoeg, maar die is fingerlicking good. Tonnetje rond en helemaal verzadigd sluiten we af met een glaasje scroppino.

_MG_8674

Conclusie: de chef kookt simpel, maar weet precies welke smaken goed bij elkaar gaan. Ook laat hij de kreeft in zijn waarde en wordt hij niet overstemd door andere ingrediënten. Het eten is ruig en goed.

Drank
Een restaurant in de Pijp waar ze geen Gin Tonics serveren? Nee, joh. Aan het tafeltje naast ons worden ze besteld en ze zien er weer heerlijk uit. Grote mooie glazen, helemaal gevuld en inclusief komkommer. Het tafeltje knikt tevreden. Crazy Kreeft heeft ervoor gekozen om alleen Bombay Sapphire gin te schenken, die van nature een beetje pittigere smaak heeft.

_MG_8595

Deze wordt gecombineerd met bijvoorbeeld Fever Tree Mediterranean Tonic Water met gember, limoen zeste en zwarte peper voor 10 €. Of met Fever Tree Elderflower Tonic, framboos en verse basilicum voor 9€. Goede prijzen voor goedgevulde glazen.

Buiten de normale wijnen, prosecco’s en bier is er ook een cocktailkaart.

De bekende Hugo met vlierbloesemsiroop, Kir Royal met prosecco, cuba libre, martini royale en scroppino met ijs staan op de kaart, maar ook onbekende cocktails als Californication met Bacardi Superior, Eristoff Vodka, Bombay Sapphire Gin, Tequila blanco, Triple Sec, sinaasappelsap en limoensap. Een glas is 9 € en een hele kan is 27,50€.

Conclusie: Crazy Kreeft doet niets speciaals met de drankenkaart. Ze serveren de gewenste G&T’s, cocktails en andere alcoholische versnaperingen. Laten ze daarmee de kwaliteit van het restaurant dalen? Nee. De cocktails zijn lekker fris en maken het vakantiegevoel nog sterker.

Mensen
In de Pijp verwacht je al snel een groot hipsterpubliek. Dat is niet erg, maar als ergens de hippe mensen overheersen is het hier wel. Bij Crazy Kreeft is echter een gemengd publiek te zien. Toeristen, gezinnen, vrienden, allemaal rond de 30 jaar.

_MG_8535

Ook een verliefd stel van in de 60 is te zien, die zo te horen al vaker zijn geweest.

Een groot pluspunt aan Crazy Kreeft is de bediening. Ze zijn beleefd, heel blij, spontaan en maken een praatje met je. Wij werden geholpen door Lennart en Mika en waren positief verrast.

Samenvatting: Bij Crazy Kreeft moet je als kreeftliefhebber zeker kreeft gaan eten. Het pop uprestaurant is tijdelijk open, dus wacht niet te lang.