%
spots

restaurant

Café Panache: Alleen voor de pitchers wil je hier al heen

Laat staan dat het interieur, de sfeer en het eten ook nog eens top zijn

Een aantal weken geleden opende Café Panache in de Ten Katestraat. Na vele tips besloten wij er ook een hapje te eten om voor jullie te kijken of alle goede dingen kloppen. Wat blijkt? Ze kloppen niet alleen, ze zijn ook nog eens beter.

Café Panache

Ten Katestraat 117

 

_MG_8133

In Amsterdam zit op dinsdagavond menig restaurant halfvol. Sommige restaurants, die boven het gemiddelde uitsteken of midden in het centrum zitten, zitten vol. Nou, Café Panache zat op dinsdagavond 19.30 uur niet alleen vol, de zaak draaide ook nog eens 1,5 bezetting op de avond. Uhm, ging dit restaurant niet twee weken geleden pas open?

Jawel, maar de sfeer, het interieur, het eten en de mensen blijken gewoon goed te zijn. Laten we dat even gaan bespreken.

Interieur
Oud-West wordt een steeds populairdere plek voor creatieve ondernemers sinds de Hallen geopend zijn. Bar Brouw opende eerder al haar deuren in de Ten Katestraat, maar aan de andere kant van de straat bleef het stil. Café Panache greep haar kans. Het interieur van Panache springt echt in het oog. Bij binnenkomst in de hal een plafond vol lichten à la Jimmy Woo, en in het restaurant veel donker hout. Grote lampen hangen aan het plafond maar geven niet veel licht, het donkere maakt de ruimte knus.

_MG_8173

Aan de rechterkant van het restaurant zijn kleine tafeltjes met aan de ene kant een bank en aan de andere kant stoelen te vinden. De tafeltjes staan dicht op elkaar. In het midden staat een hoge tafel en achter door staan losse tafeltjes.

Een aparte zaal die speciaal open is in de late uurtjes voor cocktaildrinkers? Dat heeft Panache ook.

Conclusie: Panache is knus door de gedimde lichten en het interieur is een lust voor het oog.

Eten
Laten we dan maar meteen het belangrijkste bespreken: eten.

Panache heeft een uitgebreide kaart. Voor bij de borrel is te kiezen uit verschillende hapjes, waaronder drie verschillende oesters en ibericohamkroketjes. Prima hapjes.

Verder biedt het restaurant meerdere manieren om te eten aan: je kan kiezen voor een enorm plateau met fruits de mer (95€), een 3-gangenmenu (30€) of à la carte bestellen.

Bij het à la carte menu is er vooral sprake van shared dining. Je bestelt als hoofdgerecht verse vis (bereid in een zoutkorst), rib eye, een kreeft, schaaldieren, steak of een vegetarische schotel en deelt deze met zijn tweeën. Daarbij bestel je bijgerechten, zoals witlof, spekrolletjes, frietjes of salade. De buren bestellen verse zeebaars, die ze zelf uit de zoutkorst hakken. Of het lekker was? “Heerlijk, en we hebben er verstand van.” Duidelijk.

Appetizer
Wij kiezen zelf het 3-gangenmenu om ons te laten verrassen. Als appetizer proeven we een schaaldierengerecht. We delen een groot bord met salade, vongole, mosselen, gamba’s en scheermessen. De schaaldieren zijn goed op smaak. De gamba’s zijn de winnaar van dit gerecht.

_MG_8176

Voorgerecht
Het voorgerecht is een sashimi van coquille, met grapefruit, een crème van bloemkool en hazelnoot. Ook dit is weer goed op smaak. Het valt ons op dat de chef heeft gekozen voor verschillende structuren, wat zorgt voor een gek mondgevoel.

Als we vragen waarom, krijgen we als antwoord: “Grapefruit past goed bij coquille en bloemkool past goed bij coquille.” Punt. Jammer, maar toch een lekker gerecht.

_MG_8200

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht is eendenborst met doperwtenpuree, doperwten, groene asperges en quinoa. De eend is heerlijk mals, en een enorm stuk ook. Alle elementen zijn perfect bereid, alleen lijkt de combinatie weer een beetje gek. Doperwtenpuree met quinoa? De chef durft in ieder geval wel.

Deze keer werkt de combinatie beter en balen we als het gerecht helemaal op is.

_MG_8234

Dessert
Eerlijk gezegd konden we niet meer, maar we sloten toch nog af met een crème brulée. De suiker brak (jeej) en de custard was goed op smaak.

Prima afsluiter.

_MG_8337

Conclusie: Het eten is heerlijk, maar gedurfd. De chef probeert verschillende dingen en dit is leuk, maar ook gevaarlijk. Wij raden het eten zeker aan.

Drank
Veel restaurants hebben een aantal Gin Tonics op de drankkaart staan. Ook Panache. We bestellen een Hendricks met Fevertree Tonic. Deze is prima. Goede hoeveelheid gin, stukje komkommer en normaal glas. Geen poespas.

Ook heeft Panache een goede wijnkeuze. Een ‘normaal, lekker’ glas kost 4 of 5 euro.

Maar ons oog valt op de enorme pitcher die naar een tafeltje naast ons wordt gebracht. De pitchers zijn gevuld met cocktails, en speciaal voor groepen.

_MG_8201

Voorbeelden zijn: de Mango en Ginger Mule met wodka, gemberbier, mango en limoen of de Love Bomb met St Germain likeur, sauvignon blanc, granaatappel en citroen. Het ziet er heerlijk uit. Wij proeven twee kleine cocktails: een espresso-martini en een zoete cocktail met mango en rode peper. Ook deze zijn heerlijk. Café Panache zou zo in onze cocktail-route hebben gekund.

_MG_8355

Conclusie: de drankjes zijn echt een toevoeging aan het concept. Voor de wijn-liefhebber en cocktailliefhebber is dit een hemel.

Mensen
Laten we kort zijn: het publiek is gemengd. Veel mensen hebben gehoord van Panache en willen dit ook proberen. Geen kinderen, maar wel stelletjes en groepen vrienden van jong tot oud. De hipsters overheersen niet.

En dan nu de echte conclusie: Café Panache is een echte must om te bezoeken. Of het nou is om het toffe interieur te bekijken, het lekkere en gedurfde eten te proeven of een heerlijke pitcher te drinken; Panache heeft het allemaal. Op naar Oud-west!

_MG_8377