%
route

thema route

Het Paleodieet Route: Zodat mensen met deze leefstijl ook lekker uiteten kunnen

Biologisch, organisch en he-le-maal gezond

Een begrip dat de laatste jaren steeds meer populariteit heeft gekregen, is het Paleodieet. ‘Het paleodieet, dat ook wel paleolithisch dieet of jager-verzamelaardieet wordt genoemd, is gebaseerd op de veronderstelde voeding van de menselijke voorouders in het paleolithicum, een periode van 2,5 miljoen jaar tot 10.000 jaar geleden. Het is volgens sommigen geen dieet maar een manier van leven.’

Deze levensstijl maakt het voor sommigen moeilijker om spontaan uit eten te gaan. Een restaurant kan bijvoorbeeld bepaalde producten om een manier serveren of bereiden zodat mensen die dit dieet volgen het niet kunnen eten. ‘Het paleodieet bestaat vooral uit vis, vlees van dieren die zich met grassen gevoed hebben, groenten, fruit, wortels en noten. Het bevat geen granen, peulvruchten, zuivel, zout, geraffineerde suiker of verwerkte oliën.’

Daarom maken mij het wat makkelijker voor je en zijn deze restaurants helemaal paleo-proof :).

Sugarless

Bilderdijkstraat 92

 

10154103_757686657604857_5599708705696427357_n

Bron: Flickr

Lunchroom Sugarless aan de Bilderdijkstraat heeft een bijzonder concept. Hier worden alleen dagverse, biologische lunches en superfood sappen geserveerd. Die zijn vrij van geraffineerde suikers en andere ongezonde zoet-, kleur-, geur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en gist. Ook zijn er veel vegetarische, veganistische en lactosevrije gerechten.

Ook een leuk idee is de High Tea!

Venkel

Albert Cuypstraat 22

 

10747314463_79aa46251e_k

Saladebar Venkel aan de Albert Cuypstraat werkt met lokaal geproduceerde producten. Hier kan je salades met Nederlandse groentes en fruit eten.

Er staan een aantal salades op de kaart, maar je kunt ook zelf een samenstellen. Denk aan de salade Linzenliefde, met wilde spinazie, Le Puy linzen, Hollandse geitenkaas, rode biet, ui, dadels en amandel. Nommings.

Cotton Cake

1e van der Helststraat 76-hs

 

9775600403_0cdeb7ddc2_o

Bron: Flickr

COTTONCAKE is een kleding- en lunchtent in één. Ze verkopen hier organische designkleding van (nog) onbekende ontwerpers. Erg leuke kleding! En ben je moe van het shoppen, kun je iets lekkers bestellen van de kaart. Ze proberen hier zoveel mogelijk producten te serveren die uit de buurt komen. Het brood komt van bakker Brood en de vleeswaren van slager Noz. Ook biedt COTTONCAKE de mogelijkheid om spelt- of glutenvrij brood te bestellen.

Ook zijn er verse sappen en lekkere taartjes te eten.