%
route

thema route

Het Beste Broodje-Route: Speciaal naar de andere kant van de stad voor dat ene broodje

Fingerlickin’ good

De afgelopen maanden hebben we jullie al de leukste plekken om een broodje te eten of te lunchen laten zien. We hebben jullie echter niet verteld wat nou echt de lekkerste broodjes zijn van Amsterdam. Dat broodje waar je even een kwartier voor om fietst of wat je cadeau zou willen doen aan je moeder.

Singel 404

Singel 404

 

3766223374_c8d641bceb_o

Bron: Flickr

Lunchcafé Singel 404 ligt op een van de leukste plekken in Amsterdam. Lekker in het centrum, achter het Spui, maar net voor de Negen Straatjes: supergezellig. Met lekker weer hebben ze een mooi terras en met slecht weer kun je binnen op de eerste en tweede verdieping zitten. Deze lunchroom staat bekend om hun heerlijke broodjes, die echt enorm zijn. Ga hier maar meteen een ontbijt en lunch tegelijk eten.

En tumtumtum, het allerlekkerste broodje van Singel 404 is: het broodje met gerookte kip, guacamole, zongedroogde tomaat en brie. Letterlijk geweldig. Plan niet iets superfysieks hierna, want het is best wel een flinke maaltijd. Maar het is heerlijk. Heer-lijk. Veel plezier.

STACH

Nieuwe Hoogstraat 1A

 

10375013_909805992386661_4097749483840560768_n

Bron: Facebook

STACH hebben we al eerder genoemd in onze tips. Dit is een van onze favo take out-lunchspots voor als je snel een broodje wil halen. Het is hier altijd gezellig druk in de lunchpauze en de producten zijn heerlijk. Koop hier vooral ook even een koekje van spelt en havermout. Nom.

Maar het gaat hier natuurlijk om het lekkerste broodje en dat is, jawel, het broodje met gehaktbal en mosterddressing. Je weet oprecht niet wat je overkomt. Het brood is supervers, de gehaktbal heerlijk op smaak en de mosterddressing maakt het helemaal af. Het is zonde als ie op is.

Ibericus

Haarlemmerstraat 93

 

15014517119_a91ebe7be4_o

Bron: Flickr

Bekend met Pata Negra of Ibericoham? Dit is geweldige ham van een gelukkig varkentje uit Spanje, vooral de streek Extremedura. Deze varkentjes scharrelen er op los (in het gras) en eten graan en noten. De hoeveelheid noten bepaalt de kwaliteit van de ham. Eet het varkentje meer graan en minder noten, dan eet je ‘Cebo-ham’. Eet het varkentje met de zwarte poten (vandaar Pata Negra) heel veel noten, dan noem je het Bellota-ham. Dit is de allerbeste en smelt echt op je tong.

Vandaar dat we jullie nu naar Ibericus op de Haarlemmerstraat sturen. Hier kun je namelijk een Ciabatta met Pata Negra (of Jamon Iberico) bestellen. Dat is echt een genot.

De Kaasboer

Tweede Tuindwarsstraat 3

 

3434739319_8526d8c59c_b

Bron: Flickr

Midden in de Jordaan vind je de Kaasboer van Hans. Dit is een superschattig kaasboertje met heerlijke broodjes. De Amsterdamse krant Het Parool reikt elke week een ‘prijs’ uit aan het beste broodje van de week en het ‘Broodje Hans’ heeft een keer deze prijs gewonnen.

Het is een pistoletje of stokbroodje met spinata calabrese (pittige Italiaanse salami), jonge graskaas, tomaat, peper en rucola. Het is een bekend broodje onder Amsterdammers maar ook zeker onder toeristen.