%
spots

restaurant

Happyhappyjoyjoy: Kleuren en smaken alsof je in Zuid-Oost-Azië bent

Heerlijk streetfood tot in de late uurtjes

West is booming. Koffiezaken, cafés en leuke winkeltjes schieten als paddenstoelen uit de grond en ook steeds meer goede restaurants hebben de dichtstbevolkte buurt van Amsterdam gevonden. Sinds gisteren – 23 juli – is er een nieuwe hotspot bij: Happyhappyjoyjoy, een samenwerking tussen tv-chef Julius Jaspers en IQ Creative, het bedrijf achter goedlopende Amsterdamse zaken als Supperclub, Mercat en Envy.

Happyhappyjoyjoy

Bilderdijkstraat

 

Happyhappyjoyjoy2e

In dit Oosters getinte restaurant kun je vanaf de lunch tot in de late uurtjes terecht voor typisch Aziatische gerechten. In tegenstelling tot Thailand of Vietnam zit je hier niet op plastic stoeltjes aan de drukke straatkant te eten, maar in een prachtige zaak met een kleurrijke en vrolijke inrichting. Chinese parasols hangen aan het plafond, de muren zijn helemaal volgeplakt met posters en op tafel staan plastic houdertjes met daarin Thaise flesjes vol hete sauzen. Je bent in Zuid-Oost-Azië. Ideaal voor backpackers die graag weer even willen wegdromen denkend aan hun grote reis, maar ook voor alle andere Amsterdammers die gek zijn op lekker eten.

Happyhappyjoyjoy3e

De kaart staat vol met kleine gerechtjes uit onder andere Vietnam, China, Thailand en Indonesië die perfect zijn om te delen. Dim Sum en heerlijk kruidige curry’s kunnen natuurlijk niet op de kaart ontbreken. Er zijn voor de liefhebber ook experimentelere gerechten, als kokkels in XO-saus. Ook de lokale biertjes en frisdranken zijn verkrijgbaar. Helemaal zoals in Azië is de keuken tot heel laat open (23.00!) en alle gerechten zijn to go verkrijgbaar. Als je je echt weer even in het Verre Oosten wilt wanen, kun je het meenemen en op straat naar het langsscheurende verkeer op de Bilderdijkstraat kijken, terwijl je al het lekkers opsmult.