%
route

thema route

Hamburger Route: Hiervan loopt het water je in de mond

Mals vlees op een perfect broodje

Iedereen snakt op zijn tijd weleens naar een heerlijke, malse en ietwat vette hamburger. Zodra je je tanden in dat broodje zet geniet je. Daarna komt er echter ook weleens een schuldgevoel om de hoek kijken. Maar als je mate houdt, dan is dat helemaal niet nodig. En er zijn ook wel wat gezondere hamburgers te bedenken dan die van de grote fastfoodketens. Dus here we go!

Café Kostverloren

Tweede Kostverlorenkade 70

 

Kostverloren

Bron: Facebook

Deze plek, café Kostverloren, ken je misschien wel van het grote en zonnige terras dat ze hebben. Toch ga je dit café vanaf nu ook kennen als een spot waar je heerlijke hamburgers kunt eten. Ze hebben een heuse mannenburger van wel 200 gram. Ook voor de vrouwtjes hebben ze een ietwat kleinere. Hij is rijkelijk belegd met onder andere een heerlijke ‘piccalillymayo’. Veel mensen komen hier graag terug. Of het nou voor het terras of de burger is…

De Biertuin

Linnaeusstraat 29

 

Love the sunny weather in  Amsterdam  Quick bite at neighbourhood fav De Biertuin

Bron: Flickr

De Biertuin in Amsterdam oost mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje. Buiten dat het op deze plek erg gezellig is, omdat deze het gevoel van een buurtcafé oproept, heeft het Parool de hamburger van de Biertuin uitgeroepen tot de beste van Amsterdam. Of jij het daarmee eens bent, moet je natuurlijk even snel zelf uitzoeken. Ga dus eens naar de Biertuin voor deze lekkere burger en anders kun je er ook gewoon fijn een aantal verschillende biertjes drinken!

Burgermeester

Elandsgracht 130

 

Burgermeester   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Bij Burgermeester, die overigens drie vestigingen heeft in Amsterdam, eet je werkelijk de meest verrukkelijke burgers. Eerlijk is eerlijk: voor de aankleding van de tent moet je er niet komen. Het oogt een beetje als een Amerikaans café waar je snel iets eet. Ergens is dat ook wel weer logisch, want deze burgers wil je zo snel mogelijk eten. Zo lekker zijn ze. Er is onder andere een cheeseburger en een biefburger royaal met truffel ei en pancetta. Hmm!

Loopt het water je al in de mond? Begint je maag al te knorren? Bij ons wel! Smakelijk!