%
route

thema route

Gin Tonics-Route: Waar is dit goddelijke drankje het lekkerst?

Doe ons maar een Hendrick’s met komkommer

De laatste tijd is het een begrip geworden, vooral in Amsterdam: de Gin Tonic. Voor wie hem nog niet kent (en sowieso moet gaan proberen); het is een drankje met veel ijs, gin en een iets bittere tonic. Een ideaal drankje voor een gezellige borrel dus. De echte liefhebbers drinken een Hendrick’s Gin, met Fevertree Tonic (redelijk neutraal), komkommer en een heel klein beetje peper. Bijna een lunch!;)

Maar er zijn zoveel lekkere gins, tonics en variaties dat het zeker de moeite waard is om ze bij verschillende bars te gaan proeven. Gelukkig zijn wij je voorgegaan en hebben we een route voor je bedacht (het was een hele speciale alcoholische avond).

Razmataz

Hugo de Grootplein 7 – 15

10906268_893575040674876_2096846525355918155_n

Bron: Facebook

We beginnen bij Razmataz, aan het hippe Hugo de Grootplein. Hier serveren ze 48 (JA ACHTENVEERTIG) verschillende Gins en zeven tonics. Je kunt dus je eigen perfecte Gin Tonic creëren, maar je kunt ook een van de voorgestelde drankjes bestellen.

Deze combinaties worden bijvoorbeeld geserveerd met framboos, rozenblad, sinaasappel of kruidnagel. Ook komkommer komt natuurlijk weer langs. Zoals ze zelf al zeggen: Home is where the Gin is.

Gin Tonic Bar Foodhallen

Bellamyplein 51

15773183315_5c833b7f3c_o

Bron: Flickr

Buiten het feit dat de Foodhallen al top zijn, is de Gin Tonic Bar ín de Foodhallen nog topperderder. Achter deze bar staan hele mooie mensen, die met elk drankje nog mooier worden. Ze hebben verstand van de combinaties en hebben een speciale tonic voor bij elke gin. Onze lievelings is de Bobby’s Gin met kruidnagel en sinaasappel. De Gin Tonic met lychee en grapefruit is wat zoeter en een aanrader voor de G&T-maagden.

Probeer een plekje te bemachtigen aan deze bar, zodat je en kan genieten van het mooie uitzicht, en kan genieten van een goede G&T en een paar hapjes in de omliggende standjes met eten kan halen.

Tunes Bar

Van Baerlestraat 27

15127895621_96eb06f5e0_k

Bron: Flickr

De Tunes Bar in het Conservatorium Hotel heeft als signature drink de G&T. Deze Gin Tonics zijn wel wat experimenteler dan bij bovenstaande bars; er is nergens komkommer in je drankje terug te vinden. Wel acht verschillende tonics, dertig verschillende gins en garnituren als peperkorrels, kaneelstokjes en venkel.

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag is er een dj in de bar. Dus heb je ook nog eens wat tunes bij je Gin Tonic (TUNES!).

Taverna Barcelona

Saenredamstraat 37

Taverna-Barcelona
Bij dit restaurantje verwacht je nou echt geen G&T’s en dat is juist het leuke. Bij Taverna Barcelona kan je heerlijk Spaans eten en lekker erbij drinken. Wij kregen deze tip van een collega en waren meteen enthousiast. Ook de buurt waar dit restaurantje te vinden is, is leuk. De gemoedelijke en niet hippe sfeer (die je meestal wel vindt bij andere G&T’s bars) is ook weer eens leuk.

5&33

Martelaarsgracht 5

14885029446_ddbc9376dc_o

Bron: Flickr

Bar 5&33 in het Art’Otel heeft ook een grote selectie aan Gins. Dit duurdere restaurant/bar is gelegen in een mooi pand en heeft een internationale uitstraling. De bediening spreekt dan ook geen Nederlands. Leuke aan deze bar is dat je ook een hapje kunt eten, volgens het shared dining principe. Lekker delen dus.

Denk aan burrata, coquilles, ga maar door.

Trouwens, bij Mossel & Gin drink je ook heerlijke G&T’s! Doen jullie wel voorzichtig?:)