%
route

thema route

Foodie Route:
Van ontbijt tot diner

Ultieme verwennerij van de inwendige mens

Je wordt wakker, wrijft de slaap uit je ogen en loopt nog enigszins versurft naar de koelkast. Shit, geen ontbijt. Geef maar op en vergeet even die supermarkt waar je toch altijd voor hetzelfde gaat. Wij zullen je helpen, want we hebben een aantal zeer fijne culinaire tips en hotspots voor je. Een dag die helemaal in het teken van eten staat, dat kan. Een culinaire dag in je eigen stad, te beginnen bij het ontbijt. Begint je maag al te knorren? Ga mee!

Bilder & De Clercq

De Clercqstraat 44

 

FF_BilderEnDeClercq_YW-1522

Dit tentje op de hoek van, de naam zegt het al, de Bilderdijkstraat en de Clercqstraat zit er nog niet zo lang. De winkel is opgezet met het idee dat je op een eenvoudige en snelle manier een origineel, lekker en gezond gerecht op tafel kunt zetten. Zo is het idee van een winkel ingericht naar recept ontstaan! Maar ze maken het nog makkelijker voor je: je kunt er namelijk ook rustig zitten voor een ontbijtje.
Terwijl je de trams voorbij ziet razen, geniet je van een kopje koffie en een warm croissantje dat net uit de oven komt. Wil je iets met meer smaak? No problem, ze hebben ook een klein assortiment aan sandwiches. Zoals een heerlijke sandwich met ei-truffelsalade en rucola.

De Drie Graefjes

Eggertstraat 1

 

de drie graefjes

Deze plek is een verborgen schat midden in het centrum van Amsterdam. Het pand, achter de Nieuwe Kerk op de dam, dateert uit 1860. Alleen al om die reden is het een bezoekje waard. Een tweede kop koffie om je energie goed op peil te houden, aangezien we nog lang niet klaar zijn. Maar no worries, ook voor een kopje thee ben je hier aan het goede adres. Ze bieden hier een verscheidenheid aan smaken aan, zoals: ‘Dilmah’ of ‘Celestial Seasonings’. Om dit bezoek extra memorabel te maken, kies je een klein stukje taart. Ook hierin heb je keuze genoeg. Probeer de klassieke cheesecake of hun echte topper: de ‘Red Velvet Cake’. Een Amerikaanse roodgekleurde chocoladecake met een glazuurlaag van witte chocolade met roomkaas. Houd wel nog een beetje ruimte over, want we nemen je ook nog mee naar een overheerlijke lunchspot.

Renzo’s

Van Baerlestraat 67

 

renzo's

Als je van de mediterrane keuken houdt, is dit een must go. Bij Renzo’s zijn ze altijd op zoek naar de nieuwste culinaire wonderen en de best bewaarde geheimen van de mediterrane keuken. Hier word je dus altijd verrast, door het steeds wisselende assortiment. Probeer het lamsgehakt op een bol, met een schoteltje gegrilde groenten en je hebt een zeer voedzame en vullende lunch. En ook een altijd lekkere carpaccio kun je hier krijgen, ook op een broodje als je wilt. In de zomer is dit trouwens echt een topplek, omdat je er heerlijk buiten kunt zitten.

Bar Spek

Admiraal de Ruijterweg 1

 

bar spek

Nadat je het heerlijke eten hebt laten zakken is het tijd voor een goede borrel. Bar Spek is de aangewezen plek. Spek is een grote tent met allerlei knusse zithoekjes. Je kunt plaatsnemen op de grote bank, in het raam of aan een tafeltje. Nadat je een glas wijn of een biertje hebt besteld ga je natuurlijk nadenken over wat je erbij kunt snacken. Hier moet je gewoon de pizetta nemen. Een mini-pizza die je kunt delen. En er is voor iedereen wat wils: eentje met parmaham en truffelsaus of een lekker pikante. En nog een voordeel is dat ze niet zo groot zijn, dus er is nog ruimte voor een heerlijk diner.

Fa. Speijkervet

Admiraal de Ruijterweg 79

 

speijkervet goede

Dit restaurant is een begrip aan het worden. De hele dag staan de pannen namelijk op het vuur en is de oven warm. Daarom begint de dag met de geur van versgebakken brood en zie je ondertussen de koks aan de slag met de voorbereidingen voor lunch en diner. Ook hanteren zij het ‘kop tot staart’ principe, waarbij al het vlees in de gerechten worden verwerkt en niks wordt weggegooid. Ook voor de liefhebbers van orgaanvlees kan het hier dus feest zijn. Geniet van een overheerlijk diner met verschillende wijnen en overdenk deze afwisselende dag vol lekker eten.