%
route

thema route

De Zuidas-Route: Omdat je hier naast je werk ook moet genieten

Wij plannen je ontspanning: lunch, borrel en diner

De Zuidas in Amsterdam staat bekend om zijn werkgelegenheid. Hier zijn de grootste en misschien wel de belangrijkste kantoren van onze hoofdstad te vinden. En omdat we niet willen dat iedereen een burnout krijgt door teveel werk, zijn er de laatste tijd veel leuke ontspanplekjes in de Zuidas ontstaan. Voor een lekkere lunch, een spannende borrel of een gezellig diner: het zit er inmiddels allemaal.

Maar waar?

Mech

Gustav Mahlerlaan 294

 

550539_131477293655424_1086796142_n

Bron: Facebook

Ging je wekker vanochtend weer veel te vroeg? Heb je echt nog last van je ochtendhumeur na drie lekkere koffie? Dan gaan we even lunchen, zodat je hoofd zo weer helemaal leeg is en je er tegenaan kan.

Bij Mech Make & Take gaan we een goede koffie drinken en een lekker broodje eten. Mech verkoopt vers klaargemaakte broodjes van goede kwaliteit. Tips zijn de truffel-ei salade en de Club Sandwich. De broodjes worden in twee formaten verkocht: voor de normale honger en voor de grote eter (XL). Vergis je niet, normaal is al lekker groot.

Geen zin in een koffie? Mech verkoopt ook hele lekkere sapjes!

Dicky’s

Gustav Mahlerplein 110

 

2769777041_8999fd2661_o

Bron: Flickr

Na het werk is stoom afblazen altijd fijn, dus gaan we borrelen bij Grand Café Dicky’s. Dicky’s ligt ook op het Gustav Mahlerplein, lekker centraal in de Zuidas. Ze hebben een terras, dus bij lekker weer kan er lekker buiten geborreld worden.

Dickys is een groot eetcafé met een lounge-gevoel, er worden ook lekkere cocktails geschonken.

Oliver’s

Claude debussylaan 78

 

304080_180969831979098_121253004_n

Bron: Facebook

Na het werk, als je er echt helemaal klaar mee bent, gaan we eten bij restaurant Oliver’s. Hier zijn de gerechten echt lekker. Denk aan rib-eye met seizoensgroenten, rode wijn jus, huisgemaakte frites of een schaaldieren risotto met gebakken radicchio en saffraansaus.

Oliver’s werkt altijd met verse producten. Het eten wordt snel bereid, en dat komt ook niet heel vaak voor bij de drukke Zuidas. De sfeer is leuk en gezellig.

Hehe en nu eindelijk naar huis. Lekker slapen en morgen weer een nieuwe dag!