%
route

thema route

De Zoals Thuis-Route: Omdat het leven bij moeders gewoon top is

Lekker huiskamersfeertje hier

There’s no place like home. Oost West Thuis Best. Je moeder is een topper. Zijn jullie het hier mee eens? Er is ooit dat moment geweest dat je afscheid nam van jouw ouders om je vleugels te spreiden en op jezelf te gaan wonen. Of dat nou als student was of als getrouwde man/vrouw: het is gebeurd. Toch mis je je ouderlijke huis. Lekker met zijn allen eten, mams kookt en het eten is sowieso heerlijk. Warm in de huiskamer, gezellig…

Mis je het al? Wij wel. Daarom gingen wij eens een kijkje nemen bij die plekken in Amsterdam waar het net zoals thuis voelt. Gezellig.

Restaurant Lieve

Herengracht 88

 

6368283013_68745f1e4e_o

Bron: Flickr

Bij het Belgische restaurant Lieve kennen ze drie ‘soorten’. Je kan er gaan uiteten à la Madama Champoepel (lekker chique), Belgisch Barok (lekker delen met zijn allen) en Mams Keukentafel. Wij gaan natuurlijk voor optie 3, genieten zoals bij ‘ons mam’. In het restaurant voel je je echt thuis. Het is een oud grachtenpand met hoge plafonds en een ongedwongen sfeer.

Je gaat allereerst aar de lounge waar de drie sferen worden uitgelegd. Mams Keukentafel is een driegangen keuzemenu, bestaande uit een koud gerecht of soep, vervolgens een warm gerecht en een toetje. ‘Ook bij Mam aan tafel kunt u kiezen voor een bier of wijnarrangement.’ Het menu kost 20 euro per persoon.

Restaurant Moeders

Rozengracht 251

 

4863007400_051b5f4f18_b

Bron: Flickr

Bij Restaurant Moeders aan de Rozengracht is het echt een allegaartje, rommelig en gezellig druk. Lekker eten en grote porties (je moet wel goed eten, jongen). Hier wordt Hollands eten met een twist geserveerd, denk zelfs aan een Hollandse rijsttafel!

De wanden hangen vol met foto’s van moeders, want die staan echt centraal in dit restaurant. Voor alle nieuwe of jarige moeders is er zelfs een special treatment, ze worden helemaal verwend. Dus neem vooral je moeder mee om háár eens te verrassen.

La Vallade

Ringdijk 23

 

3577381663_29f952c7b5_b

Bron: Flickr

Ja, dit derde restaurant ligt lekker uit het centrum. Gewoon even weg van alles en echt even terug naar huis. Restaurant La Vallade aan de Ringdijk in Amsterdam-Oost lijkt zo weggeplukt te zijn uit Frankrijk. Stel je voor, vroeger lekker in de zon, op familievakantie. Het is net warm genoeg buiten om nog in je zomerkleding te zitten, je huid gloeit nog na van de zon van die dag en ruik je de heerlijke geuren uit de keuken van het vakantiehuis.

Dat is La Vallade. Heerlijk rustiek, en je eet letterlijk wat de pot schaft. Dat is echt zoals thuis, toch;)? Hier kan je echt een avondje heerlijk eten zonder poespas.