%
route

thema route

De Wijn Route: De lekkerste wijnen door heel de stad

Intens genieten buiten de deur

Niks is zo genieten als een heerlijk wijntje. Alsof er een engeltje over je tong heen piest! En hoewel je natuurlijk al intens kunt genieten van een goed wijntje thuis, is het ook weleens fijn om tips voor buiten de deur te krijgen. Amsterdam kent veel goede wijnbarretjes en winkels en verschillende daarvan komen nu aan bod.

Wijnbar Boelen & Boelen

Eerste van der Helststraat 50

 

Wijnbar Boelen en Boelen

Op het Gerard Douplein in de Pijp vind je Wijnbar Boelen & Boelen. In 2000 openden ze haar deuren en daarmee was het de allereerste wijnbar in Nederland. Hoewel deze plek ook bekend staat als restaurant, blijft ze met 35 wijnen per glas en meer dan 100 per fles in eerste instantie natuurlijk gewoon een wijnbar. De Franse gerechten van chefkok Jasper van Waardhuizen passen perfect bij het uitgebreide assortiment aan voortreffelijke wijnen. En nu het weer steeds lekkerder begint te worden, moet je er echt snel een langs gaan. Ze hebben een fijn terras waar je achterover kunt leunen om even helemaal bij te komen!

Screaming Beans

Eerste Constantijn Huygensstraat 35

 

Screaming Beans

Een redelijk nieuw concept in Amsterdam: Screaming Beans. En zoals de naam (deels terecht) doet vermoeden denk je aan een koffietentje. Dat klopt tot op zekere hoogte. Deze plek heeft namelijk ook onwijs veel wijnen. En dat kun je niet negeren, want de flessen pronken aan de muur. Ze schenken wijnen uit twee Franse wijnbouw regio’s die allebei ten noorden van Montpellier liggen. Mocht je niet van wijn houden, dan kun je hier ook terecht voor een bakje eerlijke en authentieke filterkoffie. De barista’s en sommeliers selecteren uiterst aandachtig hun koffie en wijnen, dus je zit hier sowieso goed!

De Ware Jacob

Herenstraat 41

 

de ware jacob   Google zoeken

Een wijnwinkeltje waar je direct naar binnen wil lopen wanneer je het ziet. Beter gezegd: een plekje waar je meteen tot over je oren verliefd op wordt. Op de kruising van de Herenstraat en de Keizersgracht zit wijnhandel De Ware Jacob. Het is een klein winkeltje en je moet dus uitkijken dat je niks omstoot als je binnen je ogen uitkijkt op zoek naar een goede wijn. Hoewel dit echter ook wel meteen de charme van het zaakje is. Ondanks de twee kleine ruimte, biedt de eigenaar een breed assortiment aan wijnen aan die al vanaf €5,- te koop zijn. Daarnaast staat de eigenaar je graag te woord met zijn advies en voel je meteen dat je hier vaker terug gaat komen!

Mulliner’s Wijnlokaal

Lijnbaansgracht 266/267

 

Mulliners wijnlokaal

Bij het Mulliner’s Wijnlokaal zijn ze gespecialiseerd in wijnen en kazen. Ze bieden veel verschillende wijnen per fles én glas aan, maar sommige wijnen zijn zo exclusief dat ze alleen per fles worden verkocht. En bij die voortreffelijke en betaalbare wijnen, horen natuurlijk smakelijke kaasjes. Dan ben je hier toch echt aan het juiste adres, want naast alle verschillende kazen serveren ze hier ook vier soorten kaasfondue. Van een zeer milde tot eentje met truffel. Keuze genoeg en dan zit je ook nog eens in het hart van Amsterdam!

Hart’s Wijnhandel

Vijzelgracht 27

 

Hart's wijnhandel

Bron: Flickr

In januari 2014 werd Hart’s Wijnhandel door het Parool uitgeroepen tot de beste wijnwinkel van Amsterdam. En aangezien er nogal wat winkeltjes en handelaren zijn in onze hoofdstad, is dat een prijs om trots op te zijn. Daarom konden we het winkeltje op de Vijzelgracht natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. De wijnhandel is sinds 1880 gevestigd in Amsterdam en gaat dus al lange tijd mee. Ze hebben daar verstand van zaken en een overvloed aan keuze. Mocht je niet kunnen kiezen? Geen probleem, koop dan lekker veel en dan bezorgen ze het thuis voor je!

Genoeg wijntjes gedronken en gekocht? Voldaan? Ga lekker naar huis en overdenk de heerlijke wijn route nog eens. En heb je nou morgen toch enigszins last van die vervelende kater, check dan hier even hoe je er weer het best overheen komt!