%
route

thema route

De Visrestaurant-Route: Voor de echte visliefhebber

Een scampi hier, hapje kreeft daar en afsluiten met een coquille

Als je een echte visliefhebber bent, kan je de hele dag door vis eten. Bij de lunch ga je naar de visboer om een haring met uitjes te halen, om 15.00 uur ren je naar de kantine voor kibbeling en bij het diner huil je als er een kreeft op je bord verschijnt.

Je bent verliefd op coquilles, houdt van Hollandse garnalen en ja, je snapt ons wel. Omdat we vinden dat er soms te weinig aandacht wordt gegeven aan dit goddelijke dier met kieuwen, hebben we besloten een visdag-route voor je te ontwikkelen. Zodat je de he-le dag vis kan eten.

Visaandeschelde

Scheldeplein 4

 

8042503095_05608cbdca_k

Bron: Flickr

Oké, ontbijten met vis gaat ons net te ver. Niet iedereen heeft zin in een enorme gamba in de ochtend, dus maak maar voor jezelf een toastje met zalm. Wij beginnen met de lunch, bij toprestaurant Visaandeschelde. Visaandeschelde behoort bij de beste visrestaurants van Amsterdam. Chef-kok Michiel Deenik staat erom bekend te weten hoe je de beste vis van de zee omtovert tot een geweldig visgerecht.

De bediening is heel vriendelijk en de vis natuurlijk hartstikke vers. Tip? De bisque.

The Seafood Bar

Van Baerlestraat 5

 

575804_343654815709985_1578187351_n

Bron: Facebook

Kom maar even bij van die heerlijke lunch. Rijd lekker in de taxi rond en bekijk wat leuke dingen in Amsterdam. We willen dat het eten zakt, zodat je helemaal zin hebt in de borrelhappen bij The Seafood Bar.

Bij The Seafood Bar lachen de verse schaaldieren je toe. Letterlijk. Nee, grapje. Dit restaurant kreeg het ‘Certificaat van Uitmuntendheid 2014’ van Tripadvisor. Het interieur laat een beetje denken aan een New Yorks restaurant. Je loopt hier gewoon de hele dag binnen, kiest wat gerechten van de bar en geniet relaxt met een wijntje van de goede vis.

Een tip? Bestel echt even de ‘Combinatie van diverse koude schaal- en schelpdieren’. Je gaat echt huilen van de heerlijkheid. Overdreven? Kijk zelf maar.

Mossel & Gin

Gosschalklaan 12

 

10361411_503125983150410_6002045959276466828_n

Bron: Facebook

Een nieuw concept is restaurant Mossel & Gin. Hier gaan we dineren, zodat je na het avondeten ook nog lekker kan hangen met een goede Gin Tonic (want dat is superhip. En lekker.). Eigenlijk spreekt het concept al voor zich: je bestelt hier heerlijke mosselen, die bereid worden op verschillende manieren, en drinkt hierbij een goede Gin Tonic, ook bereid op verschillende manieren.

De voorgerechten zijn heerlijk. De oesters zijn om je vingers bij af te likken (doe maar niet, want ziet er niet heel charmant uit), de inktvis uit de oven hebben we geen woorden voor en de crabcakes zijn nouja, top. Dat in combinatie met die heerlijke Gin Tonics geeft gewoon een geweldige avond.

Bij de hoofdgerechten kan je kiezen uit verschillende mosselgerechten. Zo vinden wij de combinatie traditionele mosselen met verse groentes en de Tanqueray Gin Tonic helemaal goed.

Blijf vooral nog even hangen om een paar andere Gin Tonics te proeven, je gaat toch met de taxi naar huis.