%
route

thema route

De Sushi-Route: Omdat die California Maki toch overal anders smaakt

Me so happy met Misosoep!

All You Can Eat en sushi: het zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Net als bacon en mannen en ham en kaas horen ze gewoon bij elkaar. Ze hebben ooit elkaar ontmoet in een ver verleden en lopen nog steeds hand in hand door het centrum van Amsterdam. De persoon die hun gouden huwelijk kapot maakt, moet gestraft worden. Sushi en All You Can Eat: jullie zijn de perfecte combinatie. Ga nooit uit elkaar.

En vermenigvuldig je vooral, want hoe meer hoe beter!

De perfecte combinatie van sushi’s: plan deze route de komende weken.

Sumo

Vijzelstraat 26

 

4493728442_26bf585151_b

Bron: Flickr

Het eerste liefdeskind van All You Can Eat en sushi is restaurant Sumo. In de volksmond een groot begrip. Met vestigingen door heel Nederland, en maar liefst drie vestigingen in Amsterdam, is Sumo extreem succesvol. De leukste vestiging is te vinden op de Vijzelstraat. In het centrum, maar toch net weg van de drukte en met een schattig terrasje. Bij Sumo kan je 2 uur aan een stuk onbeperkt bestellen, van maki tot nigiri en van loempia’s tot eend. Het meest goddelijke dat je ooit gaat eten is de Crispy Maki. Bestel er niet teveel van, want: calorieën. Oh en een hele mooie afsluiter na al die heerlijke sushi: het ijs. Groene thee-ijs en mango-ijs zijn onze favorieten.

Genki

Reguliersdwarsstraat 26

 

3838894300_0c28dd64ec_o

Bron: Flickr

Genki heeft ook lekkere sushi. De sushi is heerlijk vers. Een fijn pluspunt is de heerlijke sashimi die bíj het all you can eat-pakket zit (was de eerste keer voor ons). Bij lekker weer is er een romantische binnentuin waar je ook kan dineren. De echte aanraders bij Genki zijn de California Maki en de Noodles Beef Tokyo. En het witte sesam-ijs natuurlijk.

Soho Sushi

Lange Leidsedwarsstraat 33

 

4585645474_7954eda475_o

Bron: Flickr

Restaurant Soho Sushi serveert sushi in een erg trendy setting. De kok combineert namelijk de oosterse en westerse eetculturen in een fusion stijl, waardoor de sushi anders is dan verwacht. Denk aan tempura met kip of een temaki met komkommer, tonijn, rode peper en wortel. Soho Sushi werkt met meerdere concepten, namelijk à la carte, Unlimited Sushi en All You Can Eat sushi. De Unlimited Sushi zijn verschillende soorten sushi met warme gerechten als een soep met zeevruchten. De All You Can Eat is 5 euro duurder en geeft je de keuze uit alle gerechten. Aanrader? Miso-soep.

Shabu Shabu

Ferdinand Bolstraat 18

 

4307841317_e491e127bd_b

Bron: Flickr

Laten we allereerst beginnen met het meest onverwachte van dit restaurant: ze hebben een onbeperkt dessertbuffet. Waar bij veel restaurants het bolletje ijs het vreetfestijn afsluit, kan je je hier nog te goed doen aan een buffet. Daarbij ligt Shabu Shabu ook in de Pijp, een van de gezelligste wijken van Amsterdam. Tip: de zeevruchtensoep en de Gyu Tataki.

All You Can Eat en sushi: ga nooit uit elkaar.