%
route

thema route

De Speciaalbieren-Route: Dat hogere alcoholpercentage doet het ‘m

Net alsof we in België zitten. Zo plezant.

Speciaalbieren zijn voor speciale momenten. Speciale momenten met vrienden, met familie of alleen, als je jezelf even heel zielig vindt. Apartere smaken, een hoger alcoholpercentage, leuke benamingen: super toch? Natuurlijk hebben we in onze hoofdstad ontzettend veel aanbod van leuke cafeetjes en kroegjes om een biertje te drinken, maar wij willen de toeristen proberen te omzeilen en jullie leuke tips te geven over écht de beste plekjes in de stad.

Gollem

Overtoom 160-162

 

5322071250_4a245dd9c2_b

Bron: Flickr

Bij café Gollem aan de Overtoom (er zijn meer filialen nog in de stad) serveren ze buiten speciaalbieren, ook ontzettend veel gezelligheid. Dit café staat altijd vol. Collega’s die samen een borrel drinken, vriendinnen die komen indrinken, stelletjes die tegen elkaar aankruipen bij een Pauwelskwak, maar ook families van jong tot oud met allemaal een ander speciaalbiertje. Gollem heeft 22 tapkranen en meer dan 100 verschillende bieren van de fles. Buiten het lekkere bier dat hier geserveerd wordt, serveren ze ook heerlijke echt kroeghappen. Denk aan verse mosselen bereid in bier (of wijn), flinke hamburgers en stoofpotjes. Echte tip!

Bierfabriek

Rokin 75

 

7578324788_1b9196c003_k

Bron: Flickr

De Bierfabriek is een combinatie van een café en een brouwerij: een brouwcafé. De brouwerij brouwt zelf twee bieren en in het café zijn ook genoeg andere speciaalbieren te drinken. Een leuk initiatief waarin de Bierfabriek zich uniek maakt, zijn de taptafels. Een taptafel is een tafel met een eigen tap waar je met een groep aan gaat zitten of staan. Je tapt je bier en aan het einde van de avond betaal je de liters. Niemand hoeft te bestellen, niemand hoeft rondjes te geven, niemand hoeft rond te lopen met enorme dienbladen vol bier. Topper.

Brouwerij het IJ

Funenkade 7

 

3712658428_201ea30383_b

Bron: Flickr

Brouwerij het IJ weet wat ie doet. Met twee vestigingen, waarbij die aan de Funenkade het leukste is, brouwen ze hun eigen bier. Maar niet een biertje, nee, superveel biertjes. Van licht tot zwaar, van blond tot donker en van normaal tot citrus. Bij de Funenkade is een heel groot terras te vinden, naast een molen, dat altijd helemaal vol staat. Bij deze vestiging zit ook het proeflokaal waar alle bieren vers uit tanks worden getapt. Hier kan het bier in de sfeer van de brouwerij worden gedronken in combinatie met een lekkere snack.

En nu naar huis zwalken.