%
route

thema route

De snelle lunchplekjes-route: Een gezonde lunch tijdens het werk

Voor als je die deadline nog wil halen

Op een drukke werkdag heb je maar weinig tijd voor een lunch. Daarom is het erg makkelijk om voor de ongezonde opties te gaan. Lekker even een Big Macje in de Mac halen, of een bucket bij de Kentucky (ja, we kennen ze allemaal. Been there, done that).

Wij willen je laten zien dat je, ook al heb je geen tijd, je toch lekker in de buurt een goed (gezond) broodje kunt halen. Maar waar dan? Bij mijn moeder. Nee, grapje. Die woont in het zuiden.

Stach

Van Woustraat 154

 

14202584512_f0bd044531_k

Bron: Flickr

Lunchplek STACH zit op meerdere plekken in de stad. Daar hebben we over nagedacht. Ze hebben locaties op de Van Woustraat, de Admiraal de Ruijterweg 77, Haarlemmerstraat 150, Nieuwe Hoogstraat 1a, Nieuwe Spiegelstraat 52. STACH maakt heerlijke broodjes, supersnel (personeel lijkt net een machine) en ze zijn hartstikke vers en gezond.

Proef bijvoorbeeld het broodje Vitello Tonato of een broodje gehaktbal met mosterdmayonaise en rucola. Ze verkopen in hun vestigingen ook koekjes, ambachtelijke bonbons, worstjes, delicatessen, kaas, olie en azijn.

Vlaamsch Broodhuys

Vijzelstraat 109

 

7419158706_e971c4511a_k

Bron: Flickr

Het Vlaamsch Broodhuys heeft drie vestigingen in Amsterdam. Op de Vijzelstraat, Haarlemmerstraat 108 en Eerste Constantijn Huygensstraat 64. Veel mensen halen gewoon hun brood bij het Vlaamsch Broodhuys, net als bij de bakker, maar weten niet dat je er ook hartstikke lekker en luxe een broodje of boterham kan eten.

Denk aan: Verse geitenkaas-buchette met lindehoning geserveerd op roggekrentenbrood en vijgenbrood (jammmm) en Huisgemaakte humus met frisse bulgursalade, Italiaanse artisjokken en buffelmozzarella op volkoren zuurdesembrood (nom).

Hartog’s Boterham

Wibautstraat 77

 

7186355671_550c32fb9c_o

Het boerenbrood van Hartog’s Boterham in de Wibautstraat is heerlijk. De bakkerij bestaat al sinds 1800 en is verhuisd van de Jordaan naar de Wibautstraat door hun continue uitbreiding. Omdat het brood zo lekker en vers is, zijn hun belegde broodjes simpel.

Broodjes met tonijnsalade, ossenworst of belegen kaas: de smaak van het brood maakt het broodje heerlijk.

Nu snel naar je werk! Die deadlines verschuiven niet vanzelf, natuurlijk.