%
route

thema route

De Sinterklaasintocht-Route: Wat kan je nog meer doen op de plekken bij de intocht?

Kind blij, jij blij

Het is weer bijna zover: de Sinterklaasintocht. Op 16 november vaart onze goedheiligman, met of zonder zwarte/gekleurde piet, via de Amstel Amsterdam binnen. We zijn natuurlijk hartstikke blij dat dit gebeurt en willen ook heel graag in de kou staan met onze kinderen, maar hey, zou het niet fijn zijn als we ook op de plekken van de intocht nog even weten waar we dat gezellige drankje of hapje kunnen doen?

JA! Nou, volgens traditie vaart de Sint ‘s ochtends binnen via de Amstel, waar hij bij het Scheepvaartmuseum van boord gaat. Vanuit daar gaat hij per paard naar de Dam om uiteindelijk een toespraak te houden bij de Stadsschouwburg op het Leidseplein. Nou, pak je kind bij de hand, neem een wortel mee en ga zeker even langs bij deze leuke plekken.

Omgeving Scheepvaartmuseum – Smits Koffiehuis

Stationsplein 10

 

14151165327_c44214c249_k

Bron: Flickr

In de vroege ochtend sta je hier al te wachten met een superhyper kind. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het is hoogstwaarschijnlijk wel heel koud. En wat is fijn tijdens een koude ochtend vol pepernoten? Juist, koffie. Laat er nou net een fijn koffieplekje in de buurt van het scheepvaartmuseum zijn.

Het Smits Koffiehuis bij Centraal Station serveert buiten lekkere koffie ook een goed ontbijt. Kies een Frans ontbijt met twee croissants met jam en boter of een Hollands ontbijt met brood met kaas, ham, jam, gebakken ei en een krentenbol. Neem het mee en ga lekker langs de Amstel staan bij het Scheepvaartmuseum.

Omgeving Dam – Ovidius

Spuistraat 139

 

2689192336_8c95112873_o

Bron: Flickr

Regent het al? Nee? Dat is nieuw voor Nederland. Inmiddels is onze goedheiligman alweer een tijdje in onze hoofdstad en overgestapt op het levende wezen dat een paard heet. Bij de Dam maakt hij een korte stop en dat is voor jullie natuurlijk een topmoment om even drankje/lunch te doen. Ovidius is gevestigd in het Magna Plaza achter de Dam, waar je trouwens ook nog even lekker kan winkelen. Drink hier een lekker (alcoholvrij) biertje, want hallo, je bent met je kind. En lunch, als je inmiddels weer honger hebt!

Omgeving Leidseplein – Eetcafé Dubbel

Lijnbaansgracht 256

 

1286140703

Nah, die man met die lange baard gaat nog even een toespraak geven op het balkon van de Stadsschouwburg. Aangezien wij hem al de hele dag stalken, kunnen we net zo goed na deze speech lekker een hapje gaan eten op het Leidseplein. Wel in een restaurant waar ze leuk voor kinderen zijn natuurlijk, want die zijn hartstikke hyper van alle suiker in pepernoten, taaitaai en schuimpjes.

Kinderen houden vast wel van echte caféhappen toch? Als wij zeggen: de beste kipsaté van Amsterdam, word je dan blij? Eetcafé Dubbel is heel populair onder de Amsterdammer en op een steenworp afstand van het Leidseplein. Denk aan: boterzachte biefstuk, heerlijke spare-ribs of lekkere kaasfondue met brood en verse groentes. Ze wonnen in 2013 de Tripadvisor Award voor uitmuntend eten en drinken.

Heerlijk, Sinterklaas is er weer, elke avond staan er weer schoentjes naast de trap en begin december mogen cadeautjes weer worden uitgepakt. We hopen dat deze dag uiteindelijk nog heel leuk voor je is geweest.