%
route

thema route

De Schaatsbaan-Route: Rondjes draaien totdat je niet meer kan

Schaatsen en vallen en schaatsen en vallen

Hebben we niet allemaal al die eerste date gehad? Het lijkt zo ontzettend romantisch: samen lekker schaatsen. Dikke jas, sjaal en handschoenen aan, maar toch nog een rood blosje van de kou. Warme chocomel drinken en hand in hand rondjes schaatsen. Geweldig. Niet dus. Eigenlijk is het gewoon een avond waarbij je tien keer op je bek gaat, je teen openhaalt terwijl er een jochie van vijf jaar oud de hele tijd om je heen schaatst en je vijf dagen later nog mank loopt. Niks romantiek, gewoon klunzig.

Dus nee, niet daten op de schaatsbaan. Ga gewoon met je vrienden. Maakt niet uit als je op je kont valt, het is zelfs ontzettend grappig. Wij komen graag kijken.

Maar waar? Hieroooo.

Ramada Apollo Centre Amsterdam

Staalmeesterslaan 410

10428635_964902930206265_3762446477782226793_n

Bron: Floor17

We beginnen meteen met de speciaalste schaatsbaan van allemaal. Deze schaatsbaan, op het DAK van het Ramada Apollo Centre in Amsterdam-West, is dit jaar voor het eerst geopend. Het hotel maakte een schaatsbaan van 75 vierkante meter, op 85 meter hoog. De schaatsbaan is geopend vanaf 6 december tot februari. Er kan alleen maar geschaatst worden met schaatsen van de schaatsbaan. Een uurtje schaatsen kost 8,50 euro plus een warme chocolademelk of Glühwein. Voor hotelgasten is de schaatsbaan gratis.

Is het toegankelijk voor mensen met hoogtevrees, vroeg Het Parool. ‘Haha, jazeker. De baan loopt niet helemaal tot aan de rand van het dak, je kan dus niet direct naar beneden kijken. Op deze manier zien bezoekers alleen een vergezicht van de stad.’

Jaap Edenbaan

Radioweg 64

284095655_bc5fa22b61_o

De bekendste schaatsbaan van Amsterdam is de Jaap Eden baan. Dit is een kunstijsbaan van 400 meter. De baan is erg populair onder Amsterdammers en ontzettend gezellig tussen de feestdagen. De buitenbaan is nu geopend en kost 6,70 per rit. En mensen, natuurlijk is er ook discoschaatsen. Geen feestje zonder echte disco op je schaatsen. Heb je het erg koud? Drink een warme chocomel bij café-restaurant Boven Nul.

ICE Amsterdam

Museumplein

11843148905_a2acdce4ce_k

Wil je Amsterdam toeristisch meemaken tijdens de winter? Wil je een speciale ervaring hebben op een echte Amsterdamse plek? Ga dan naar ICE Amsterdam op het Museumplein tussen 22 november en 1 februari. De schaatsentree is 3,50 euro en 5 euro per twee uur. Je kan er niet alleen schaatsen, maar ook aan heel veel evenementen meedoen. Zo is er Human Icebowling, Jeu d’Ice, Curling, en een workshop IJssculpturen. Meer informatie? Klik hier voor meer informatie.

En eet een hapje bij Brasserie Ice!

Vergeet je scheenbeschermers niet. Houd niemand voor de gek, je gaat sowieso vallen. Be proud of it!