%
route

thema route

De Pulled Pork-Route: Langzaam gegaard varkensvlees met koolsalade op een broodje

Waaaater loopt ons in de mond

Zijn jullie al bekend met pulled pork? Jawel toch? Net als de Gin Tonic echt niet meer weg te denken uit Amsterdam. Pulled pork is langzaam gegaard varkensvlees, meestal op een broodje, op een bedje van koolsalade. Het varkensvlees wordt dus heeel langzaam gegaard op bijvoorbeeld een barbecue.

Weet je nog steeds niet of je dit lekker gaat vinden? Oh, ga dan even dit filmpje kijken. Eigenlijk vanaf de negende minuut. En durf dan nog maar eens te twijfelen.

Pulled pork is een godsgeschenk waarbij engeltjes op je tong plassen. Zo. Dat is onze mening. Wil je het ook eens proberen of ben je gewoon benieuwd waar de lekkerste pulled pork te vinden is? NOU ZEG! Ben jij even bij de goede website.

Bar Brouw

Ten Katestraat 16

 

16558950739_cbad3c54da_k

Bron: Flickr

Bij Bar Brouw hebben ze een mooi, simpel concept. Kies je vlees en daarbij ook twee sides. Wij kiezen dus de pulled pork, de heerlijke malse pulled pork. Daarbij kunnen we kiezen uit de sides: Baked Beans, aardappelsalade, tomatensalade en koolsalade.

Het vlees heeft hier een nog betere smaak omdat het biologisch kwaliteitsvlees is, afkomstig van de Creekstone boerderijen in Amerika.

Het gerookte varkensvlees, een flinke hoeveelheid uit elkaar getrokken varkensschouder, is heerlijk en mals. Samen met het zoete van de koolsalade en een goede whiskey of biertje is dit een perfecte combinatie.

The Rough Kitchen

Bellamyplein 51

 

10885056_758844037542585_6992398641393914441_n

Bron: Facebook

Ja, mensen, daar zijn we weer. Het spijt ons, maar de volgende hotspot is toch echt weer in de Foodhallen te vinden. Hij is gewoon té goed om niet mee te nemen in onze route.

The Rough Kitchen in de Foodhallen heeft broodjes én plateaus met pulled pork. The Rough Kitchen heeft een enorme barbecue waar grote stukken varkensvlees uren worden gebraad. De broodjes, zoals eerder al genoemd met koolsalade, zijn om over naar huis te schrijven en je koopt ze al voor 6,50 euro.

Deze pulled pork wordt door vele recensenten beschreven als de “beste pulled pork die ze ooit aten”.

Ook fijn: de stand heeft steeds veranderende pulled pork-specials.

Lombardo’s

Nieuwe Spiegelstraat 50

 

10268629_783110948392341_7392795983673805609_n

Bron: Facebook

De volgende en laatste spot is Lombardo’s. Deze sandwichshop in het centrum doet iets speciaals met zijn pulled pork. Ja, iets speciaals. Ze marineren hem namelijk in bier. JA. In heerlijk donker Duvel-bier.

Met kruiden en augurk. Heel simpel, zonder koolsalade, maar echt niet minder lekker. Oh en er is een verschil. Je kan kiezen tussen de gezondere Pulled pork-sandwich en de ongezondere maar daardoor wel lekkerdere Pulled porkburger.

Zo, je bent geïntroduceerd in de wereld van pulled pork. Nu kan je waarschijnlijk nooit meer zonder.