%
route

thema route

De Osdorp-Route: De moeite waard om eens heen te gaan

Dagje uit in Nieuw-West

In Amsterdam bestaat er meer dan alleen de hippe wijken. De Negen Straatjes? Kent iedereen. De Pijp? Ook. De Jordaan? Niet te missen. Maar er zijn ook genoeg leuke plekken in minder populaire wijken, zoals Osdorp. Osdorp, gelegen in Nieuw-West, is zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen.

Niet alleen kun je leuk winkelen op het Osdorpplein (echt heel veel winkels, waaronder H&M, Vero Moda, Action, HEMA, ga maar door), je kunt er echt een leuk dagje uit van maken in deze buurt. En dagjes uit zijn altijd goed, toch?

Brasserie De Serre

Osdorpplein 776

1468552_214796342036480_633986695_n

Bron: Facebook

Laten we inderdaad eerst even lekker gaan winkelen. Het Osdorpplein winkelcentrum is een mooi alternatief voor de Kalverstraat, met bovengenoemde winkels. Je kan er leuke kleding kopen, maar je kunt ook naar de Bazar in het overdekte winkelcentrum. Hier vind je allemaal plekjes om kleine dingetjes te eten, aparte winkeltjes en sowieso leuke cadeautjes. Is weer eens iets anders.

Om te pauzeren van het winkelen, gaan we lunchen bij Brasserie de Serre. Laten we even duidelijk zijn: hecht geen waarde aan het uiterlijk van de brasserie. Ook al ziet het er simpel uit, hier hebben ze heerlijke luxe broodjes uit de oven, borrelhappen, omeletjes en nog veel meer. Tip: broodje geitenkaas met honing uit de oven.

Restaurant Canton

Meer en Vaart 179

3552568850_2a9a69e422_b

Bron: Flickr

Bodempje gelegd? Ja, hé. We kunnen weer verder gaan met winkelen, want daar zijn we voor gemaakt in de wereld.. Als de winkels sluiten en het niet meer helpt om op de ramen te kloppen, gaan we avondeten. Wat voor ons een onverwachte topper was, was restaurant Canton aan de Sloterplas. Buiten het feit dat je hier dus een heel mooi uitzicht over het water hebt, is het eten ook heel lekker.

Het is een origineel Chinees restaurant. En als we origineel zeggen, bedoelen we ook echt origineel. Dus geen bami pangang in een plastic bakje, nee, mooie gerechten. De echte aanrader is natuurlijk de Peking Eend. Vind je dat niet spannend genoeg? Ga dan voor de Szechuan Beef of de Hot Spicy Squid. Houd er wel rekening mee dat dit niet de prijzen zijn van de afhaalChinees, hier betaal je een kleine 20 euro voor een hoofdgerecht. Daar krijg je echter wel goede kwaliteit voor.

Het fijne aan Osdorp is dat alles zo lekker dichtbij elkaar ligt. Als je lekker hebt gegeten en uitgebuikt (nogmaals, is dit een woord?), gaan we uit. Uit in Osdorp, ja. Want dat kan. Geen taxirit richting Leidse of centrum Amsterdam, dat doen we erna pas.

Theater Meervaart

Meer en Vaart 300

6830444727_1d47fe996a_o

Bron: Flickr

Theater Meervaart is een perfect theater voor een avondje uit. Het theater bestaat uit twee zalen: een zaal met 800 plaatsen en een zaal met 300 plaatsen. In deze zalen kunnen enthoustelingen genieten van het veelzijdige programma vol toneel, muziek, cabaret en festivals. Het theater geeft ook een podium aan kleinere namen, zodat deze zich ook kunnen vestigen in een grote stad als Amsterdam.

Zo, dat was een fijn dagje uit toch? Net alsof we op vakantie waren. Ja.