%
route

thema route

De Oliebollen-Route: Om je vingers bij af te likken

We eten hier eerst een met rozijnen en gaan dan door naar de poedersuiker

Een van de mooie dingen aan de winter is de oliebol. Dat heerlijke, goddelijke vette ding is iets om je vingers letterlijk bij af te likken. Of je ‘m nou eet met poedersuiker, met rozijnen, met appel of met niks: je eet hem. Want het hoort erbij om je super misselijk te eten tijdens deze koude dagen. Je moet nou eenmaal een extra laagje vet kweken tegen de kou, duh.

Dus wij gingen voor jou zoeken welke oliebolkramen nou echt top zijn. Zodat je eerst een met rozijnen kan eten, dan in de taxi kan stappen naar die met poedersuiker en uiteindelijk kan eindigen met die wat gewoon te goddelijk is. Doen? Ja, gaan we doen.

Bijlmerplein

Bijlmerplein

5096528269_482606c4b2_o

De Bijlmerse Oliebol. Een echte aanrader, volgens velen. Op het Bijlmerplein staat de oliebollenkraam, die in de AD Oliebollentest een 8,5 kreeg. Volgens het juryrapport was de oliebol een ‘goed gevuld, smakelijk bolletje dat lekker weghapt’. De bol is een aanrader en ook de moeite waard om eens een keer voor om te fietsen. Neem je meteen een hele middag vrij en ga je lekker winkelen bij de Amsterdamse Poort.

Olympiaplein

Olympiaplein

5306669827_c29094babf_o

De oliebollen op het Olympiaplein zijn door de lezers van Dichtbij.nl uitgeroepen tot beste oliebol. Van 30 november tot en met 31 december is deze kraam te vinden. Waarom is dit een goede bol? Omdat ie precies in de goede olie gebakken wordt waardoor die niet te vettig is. Dat vet eten we vanavond al. Bij de friet. En de frikandel. Op frietdag.

Hartog Volkoren Bakkerij

Ruyschstraat 56

8324031533_5396bf7d1c_o

Bakker Hartog aan de Wibautstraat staat bekend om zijn volkoren oliebol. Hij maakt er ongeveer dertigduizend per jaar, rond de jaarwisseling. Soms zijn er zelfs rijen voor zijn ingang te vinden, want de volkoren oliebol vind je nergens anders. Ben je een gezond type, maar niet heel gezond, want je eet oliebollen: ga dan hierheen!