%
route

thema route

De mooiste straten van Amsterdam-Route: meer dan alleen mooie mensen

Omdat de wereld niet alleen uit de Kalverstraat bestaat

Amsterdam is mooi. Mooie grachtenpanden, mooie architectuur, mooie parken en mooie straten. Vooral mooie straten. In sommige straten voel je je zelfs een beetje anders, niet normaal, maar gewoon eens anders. Vakantiegevoel? Positief? Optimistisch? Of misschien zelfs wel een beetje verliefd op de stad? We snappen opeens al die liefdesliedjes over Amsterdam. Laten we eens wat anders bekijken dan de Kalverstraat en de Dam, op naar de verliefde straten van de hoofdstad!

Haarlemmerstraat

Haarlemmerstraat/Haarlemmerdijk

3826746114_f79647d018_o

Bron: Flickr

De Haarlemmerstraat is een straat in het westelijke gedeelte van het centrum. De straat loopt in het verlengde van de Nieuwendijk van het Singel tot aan de Korte Prinsengracht. De Haarlemmerstraat loopt uiteindelijk door in de Haarlemmerdijk, tot aan het Haarlemmerplein. De straat is erg druk en zit vol met winkels en eet-, drink- en uitgaansgelegenheden. De leukste aanraders in de straat? Ibericus: een winkeltje waar je Spaanse Ibericoham, ook wel Pata Negra genoemd, kan kopen en eten. Heerlijke ham, heerlijke broodjes en heerlijke worst: een echte aanrader! Ook bij Unlimited Delicious kan je heerlijk eten, uhm, snoepen van chocolade.

Utrechtsestraat

Utrechtsestraat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bron: Flickr

De Utrechtsestraat is een drukke winkelstraat. Ze loopt van de Reguliersbreestraat naar de Utrechtsepoort. De straat ligt tussen het Rembrandtplein en het Frederiksplein en kruist drie grachten: de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De straat heeft eigenlijk alles: van kledingwinkels tot kroegjes, van snackbars tot schoenmakers, slagers, kaasboer, restaurantjes, terrassen, bloemenstal en zelfs een haringkar. Een haringkar? Ja, zelfs een haringkar. Tip? Het echte Amsterdamse Café van Leeuwen en Loekie Delicatessen met verkoop van allemaal lekkere producten.

Cornelis Schuytstraat

Cornelis Schuytstraat

Cornelis Schuytstraat

De Cornelis Schuytstraat is een van de mooiste en duurste straten van Amsterdam. De straat begint bij de Van Eeghenstraat, nabij het Vondelpark. Gelegen in Amsterdam-Zuid straalt de welvaart ervan af. De straat wordt omringd door exclusieve huizen, waar veel BN’ers wonen. Ook staat de straat bekend om zijn stijlvolle winkels. In de Cornelis Schuytstraat is het vooral leuk om langs de mooie huizen te lopen (en misschien een beetje naar binnen te kijken), te genieten van het mooie groen en de mensen te bekijken.

Weer eens wat anders dan de Kalverstraat. Alhoewel die ook heel leuk is. Maar niet op een zaterdag of in de schoolvakantie. Dat is een hel.