%
route

thema route

De Mooiste plekken in de Sneeuw-Route: Zodat kou fijn wordt

En natuurlijk een sneeuwengel maken dúh

De sneeuw gaat toch echt binnenkort vallen. Of is zelfs al een beetje gevallen. Waar zijn de mooiste plekken in Amsterdam als er sneeuw ligt?

Restaurant de Kas

Kamerlingh Onneslaan 3

 

5254237754_6aa005d496_b

De eerste plek is restaurant de Kas. Dit restaurant is gevestigd in oude tuinkassen in Watergraafsmeer, in een park. Het is prachtig, maar vooral heel speciaal om te zien. Hier vind je de natuurlijke omgeving die normaal niet in het drukke centrum van Amsterdam te vinden is, maar toch ben je in de stad.

Omdat het restaurant in oude kassen gevestigd is, is het helemaal van glas. Rondom de kassen liggen geen gebouwen, dus je hebt vrij zicht op je omgeving. En als het sneeuwt, is dit natuurlijk een magisch uitzicht.

Het restaurant werkt met producten die in de eigen kast geproduceerd zijn. Het is hartstikke biologisch en natuurlijk en daarbij ook nog eens heerlijk. Gerechten van de lunch- en dinerkaart worden gemaakt met producten uit de kas en vlees en vis wordt bij duurzame producenten ingekocht.

Schaatsen op de gracht

Bevroren Herengracht

 

6979578071_2a76e5c7fc_k

Eigenlijk is dit niet eens een tip meer, maar gewoon een feit. In de winter móet je gewoon een keer op de grachten hebben geschaatst of op zijn minst gelopen. Bij een beetje heel erg koud weer bevriezen de mooiste grachten en worden ze stuk voor stuk een speelplaats voor uhm, ja, eigenlijk iedereen.

De mooiste gracht is zeker weten de Herengracht. Ga hierheen met een paar schaatsen, of gewoon ijsvaste schoenen (geen UGGS dus, wie heeft ooit bedacht dat juíst UGGS je keihard op je bek laten gaan bij koud weer) en haal een warme chocomel bij een van de cafeetjes aan de gracht. Geloof me: dit is een dag die je niet snel zal vergeten.

Restaurant de Kompaszaal

KNSM-Laan 311

 

3553168721_c481081610_b

Restaurant de Kompaszaal is gevestigd in de jaren 50 aankomst- en vertrekhal van de voormalige K.N.S.M.. Omdat het restaurant op de eerste verdieping zit, is het uitzicht over het IJ heel mooi. In de zomer zelfs al, dus laat staan hoe mooi het is als het water enigszins bevroren is, er sneeuw op de stoep valt en mensen met wanten en mutsen beneden langslopen.

Het terras is al betiteld tot een van de mooiste terrassen van Amsterdam, dus een perfecte afsluiter voor onze mooie sneeuwkijkplekken.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plekken in de winter in Amsterdam, we zijn heel erg benieuwd naar jouw mooie plekken!