%
route

thema route

De leukste Terrassen-Route: bij een beetje zon moet je meteen genieten

Om je melkflessen weer wat kleur te geven

Wat voor een weer het ook is, in Amsterdam zitten de terrasjes bij een beetje zon al vol. Waar bij vijftien graden de korte broek al wordt aangedaan, misstaat de zonnebril ook niet bij een koude middag. Maarja, wat moeten we ook? In Nederland zijn we al blij als er een uur lang geen regen valt (ja, oke, we overdrijven). Maar áls de zon dan schijnt en de witte melkflessen tevoorschijn gehaald worden, waar moet je dan heen? Wij zetten de mooiste en gezelligste terrassen voor je op een rij.

Winkel

Noordermarkt 43

 

8667744599_758996e03f_o

Bron: Flickr

Café-restaurant Winkel aan de Noordermarkt in de Jordaan staat bekend om zijn geweldige appeltaart. Op het terras kijk je op de maandag uit op de Noordermarkt en op de lapjesmarkt in de Westerstraat. Op zaterdag is er een gezellige boerenmarkt te zien. De Noordermarkt is een echt stukje Jordaan en het zonnige terras in dit stukje Amsterdam is dan ook echt een must-see.

Werck

Prinsengracht 277

 

IMG_0230

Bron: Flickr

Café Werck op de Prinsengracht staat bekend om zijn veelzijdige terras. De ruimte kent verschillende niveaus met een ‘zitkuil’, een serre, een grote zaal en een entresol met bar en dakterras. Dat geeft wel genoeg keuze toch? Ga hier zitten met een cocktail of een lekker hapje.

Café De Jaren

Nieuwe Doelenstraat 20-22

 

2669171588_0806d2338e_o

Bron: Flickr

Café De Jaren staat bekend om zijn enorme terras aan de Amstel. Boten kunnen hier afmeren en het balkon geeft een mooi uitzicht over het water. Het terras bestaat uit twee verdiepingen en wordt aan elkaar gekoppeld door een vide. Door de lichte en hoge grote ruimtes geeft het café een heel open gevoel. Tip: plan hier je high-tea.

Zouthaven

Piet Heinkade 1

 

zouthaven

Zouthaven bevindt zich in Muziekgebouw aan ’t IJ, waar veel concerten plaatsvinden. Het gebouw is niet alleen een ontmoetingsplek voor liefhebbers van speciale muzikale uitvoeringen, maar ook voor cultuur-, eet- en drinkliefhebbers. Het terras kijkt uit over het IJ.

Het Blauwe Theehuis

Vondelpark 5

 

7648672986_63eebe43dc_o

Bron: Flickr

Midden in het Vondelpark is het Blauwe Theehuis te vinden. Het gebouw, dat op zich best wel lijkt op een vliegende schotel, heeft een groot terras voor 700 personen. Een perfecte uitvalsbasis om het mooie Vondelpark te bekijken, maar ook de rust te ervaren.

De Ysbreeker

Weesperzijde 23

 

3552566704_12dd70bea9_b

Bron: Flickr

In Amsterdam-Oost, aan de Amstel, is het terras van Café Restaurant De Ysbreeker te vinden. Dit enorme terras, tegenover het restaurant, zit altijd hartstikke vol. Veel mensen met laptops die een lekkere koffie nuttigen of gezinnen die een broodje komen eten. Ook hippe Amsterdammers zijn hier zeker aanwezig.

WestergasTerras

Klonne plein 4-6

 

6899995113_55e2e307d4_o

De Westergasfabriek? Mooi. Het Westerpark? Ook mooi. Het WestergasTerras? Ontzettend populair, gezellig én mooi. Midden op het historische terrein van de Westergasfabriek is dit terras te vinden. Compleet met zitzakken, kaarsjes en veel pratende mensen is dit een van de populairste terrassen in Amsterdam. Overdag kan je genieten van het uitzicht op de watertuinen, ’s avonds geniet je van een borrel en de fijne ambiance.

Café De Liefde

Bilderdijkpark 1a

 

2437166980_32f00c2ba5_o

Bron: Flickr

Café De Liefde ligt verscholen in Het Bilderdijkpark in Amsterdam Oud-West. Het café is gevestigd in een gebouw dat vroeger bij het kerkje ‘De Liefde’ hoorde. Het terras biedt een heel mooi uitzicht over het park, dat zorgt voor een idyllisch rustig plekje midden in Amsterdam.

Restaurant Edel

Postjesweg 1

 

3807424666_20913a465b_o

Bron: Flickr

Restaurant Edel werd in 2007 opgericht en is gevestigd in een monumentaal pand in Amsterdam-West. ‘Het Sieraad’, zoals het pand heet, ligt aan de Kostverlorenvaart waardoor het terras aan het water ligt. Een stadsoase!

Filmmuseum EYE

IJpromenade 1

 

10608405814_5e77ec0907_o

Bron: Flickr

Het EYE Filmmuseum werd in 2012, geheel in stijl, geopend aan het IJ. Tegenover station Amsterdam Centraal, en makkelijk te bereiken met de pont, is het filmmuseum te vinden. Het hele jaar door zijn er filmvertoningen, festivals, tentoonstellingen en meer, en dit alles bij een perfect terras.

Het houten terras kijkt uit over het IJ en geeft een fantastisch zomers gevoel. Bij goed weer dan.

Lieve lezers, ga lekker genieten op het terras, geef die melkflessen een beetje kleur en laat die endorfine op gang komen. Vitamine D, yeah!