%
route

thema route

De leukste clubs van Amsterdam-Route: Dan kan je die mooie outfit ook eens aan

Ga maar alvast sparen

Waar de tequila in een foute kroeg 2,50 euro kost, kost een biertje in een goeie club al snel hetzelfde. Waar de jassen op een hoop worden gegooid in het Cooldown Café, betaal je met een pasje voor de garderobe in Club Air. En waar keihard de Spice Girls uit de boxen klinkt in de Bubbels, klinkt een goede set van een bekende dj in Trouw. Er zijn veel verschillen in het uitgaan in Amsterdam. Ben jij een echte kroegtijger? En heb je meestal maar 10 euro in je portemonnee? Ga dan naar het dichtstbijzijnde bruin café waar Hazes opstaat.

Houd je ervan om echt uit te kijken naar een stapavond en vind je het ook niet erg om hier wat geld voor opzij te leggen? Houd je van goede techno en mooie mensen? Wil je graag inchecken op Facebook bij een plek waar het hip is? Goed zo. Dan zetten wij even die plekken op een rij.

Paradiso

Weteringschans 6-8

 

3725351322_f676cd3df1_o

Bron: Flickr

Als je uit een andere stad dan Amsterdam komt, is de Paradiso waarschijnlijk een van de enige clubs die je kent. Bekend van de goede concerten van bekende bands en mooie feestjes in de weekenden, maar ook van de speciale studentenavonden (Noodlanding! op woensdag en donderdag) die menig student zich niet meer kan herinneren.

De Paradiso heeft twee belangrijke zalen, namelijk de Grote Zaal en de Kleine Zaal. In de Grote Zaal, met een capaciteit van 1500 man, speelden eerder al Al Green, Jerry Lee Lewis, Queens of The Stone Age, White Stripes en Lady Gaga. In de Kleine Zaal, met een capaciteit van 250 man stond eerder al Franz Ferdinand en Kings of Leon. De beste tip voor een avond Paradiso is een mooi concert meepakken en daarna een goede avond drinken. Check op hun website welke muziek er die avond gedraaid wordt, want dat verschilt natuurlijk elke keer!

Club Air

Amstelstraat 16

 

4849674944_7fcebe200a_o

Bron: Flickr

Club Air, je herkent de club aan de rijen voor de ingang, bestaat pas een paar jaar. Air is waarschijnlijk een van de mooiste clubs van Amsterdam, met zijn meerdere verdiepingen in een zaal en vele lichtjes. De club heeft vijf bars en normale club prijzen. Bij de ingang koop je een kaart, soort van creditcard, waar je de hele avond alles bij Air van betaald. Denk aan kluisjes, drankjes, uhm ja, dat was het wel.

Met feesten als TIK TAK, DrieHoog, van Girls Love DJ’s, sets van Boys Noize en afterparty’s na festivals als Mysteryland moet je zeker een avond naar Air zijn geweest. In Air zijn clubavonden vol techno en eclectische muziek te vinden, maar ook vol hiphop en RnB. En wil je eens een keer wat anders dan de standaard clubavond met goede muziek? Ga dan naar Klassenfeestje, waar alle muziek uit de jaren ’90 en ’00 gedraaid worden en iedereen heel fout is. Heb je een beetje foute kroeg en club bij elkaar.

Jimmy Woo

Korte Leidsedwarsstraat 18

 

3348059794_c388a3293f_o

Bron: Flickr

Ben je op zoek naar luxe en stylish mensen? Hoef je een avond niet op je geld te letten? Heb je nog die ene outfit in je kast hangen die je alleen aan wil doen op een speciale avond waar je perfect uit moet zien? Wil je naar die ene club waar al die videoclips worden opgenomen en Bekende Nederlanders naar toe gaan? Ga naar de Jimmy Woo. Als iets luxe uitstraalt, is het de Jimmy Woo. Met lichten aan het plafond en mooie mensen achter de bar, goeie muziek, mooie spullen en dure drankjes is de Jimmy Woo een begrip in Amsterdam. Elke vrijdag is er Please Don’t Tell en dat is een mooie manier om je weekend te beginnen.

Chicago Social Club

Leidseplein 12

 

8470837143_d732d7e2c4_k

Bron: Flickr

Een club die de laatste jaren absoluut een sprong in populariteit heeft gemaakt sinds die geopend werd in 2011, is Chicago Social Club. Verwacht hier heel hip Amsterdam te zien. Met een mixdrankje. De club ligt op het Leidseplein, maar trekt gelukkig niet de gemiddelde toerist aan. Die gaan lekker naar de overkant van het plein. Chicago Social Club heeft twee verdiepingen en is de host van veel verschillende feestjes, zoals Super Social op donderdag, die een echte aanrader is. Schrik alleen niet als er andere uitsmijter bij de deur staat dan verwacht. Wat we bedoelen? Neem zelf maar eens een kijkje.

Sugarfactory

Lijnbaansgracht 238

 

2779358888_f186383bab_b

Bron: Flickr

De Sugarfactory is, vergeleken bij de rest in dit rijtje, een relatief kleine club. Hier zijn vele verschillende avonden, van optredens van singer/songwriters tot grote dansfeesten. Het geluid staat niet te hard, de prijzen van de drank en entree zijn normaal en er is een rookruimte waar je u tegen zegt (mét nootjesautomaat). En jongens, er is gratis wifi. YES! Want wat wil je liever tijdens een clubavond dan gratis wifi? De Sugar Factory ligt achter het Leidseplein (of voor? In iedereen geval niet op), tegenover de Melkweg (die voor een feestje ook echt een aanrader is). De Sugarfactory staat bekend om zijn avonden die een beetje anders zijn, en dat is ook weer eens fijn.

Ook Club Trouw is een echte aanrader. Deze club hebben wij beschreven in een eerder artikel, met de leukste route in Amsterdam-Oost. Benieuwd?