%
route

thema route

De Kapper-Route: Wie kan je vertrouwen met je geweldige lokken?

Niet Edward Scissorhands natuurlijk

Het is altijd een crime: een goede kapper vinden. Als je er eenmaal een hebt gevonden, ben je geweldig blij, maar daarvoor is je leven een hel. Oké, dat ook weer niet, maar het is wel fijn als je haar niet op een dode kat lijkt.

Met oud & nieuw willen we er natuurlijk top uitzien. Wij namen een kijkje voor je en zie daar: goede kappers!

Rob Peetom

Elandsgracht 68

2197295978_d72683527e_o

Nou, dan beginnen we ook meteen goed: de awardwinnende Rob Peetoom. Ken je hem niet? Dan ben je dus echt niet thuis in de haarwereld en dat wil je echt supergraag.. Rob Peetoom heeft vele salons in Nederland geopend en richt zich niet alleen op haar, maar ook op make-up. Met zijn twee vestigingen in Amsterdam (de Bijenkorf en de Elandsgracht) is hij een echte aanrader.

De medewerkers van zijn salon worden bij de Rob Peetoom Academy getraind en kijken niet alleen naar wat jij wil maar ook wat zij een echte aanrader willen. Let op: natuurlijk is het hier wel prijzig. Knippen, kleuren en föhnen ongeveer 110 euro.

Wil je niet alleen je haar laten doen? In geselecteerde salons kan je ook beautybehandelingen krijgen en wordt jouw make-up gedaan.

Kinki Kappers

Utrechtsestraat 95

6680241239_d483f3fbc2_o

Bron: Flickr

Het eerste filiaal van Kinki Kappers werd in 1984 in Eindhoven geopend en richtte zich toen vooral op punkers. Nu heeft Kinki veertig kapsalons in heel Nederland en is het groter geworden dan punk, hanenkammen en blauw haar. Ook al is het blauwe haar niet meer heel common bij de kapper, ze richten zich nog steeds op vernieuwing en originaliteit. Dus een brede doelgroep, maar die moet wel openstaan voor iets nieuws. ‘Alles kan’. Knippen kost rond de 40 euro en kleuren ook.

Wild Romance

Spuistraat 62

15652523846_b3a68c7ea9_k

Houd je een beetje van die vintage feeling? Vind je het leuk om er als een jaren ’20 chick of kerel bij te lopen? Houd je van de IJ-hallen? Nou, hebben wij een mooi adresje voor je: Wild Romance in de Spuistraat.

Ze hebben zelfs een vintage barbershop, waar je ook eens goed geschoren kan worden. Op je gezicht. Mannen dus. Of vrouwen, je weet het maar nooit. Knippen kost rond de 45 euro en make-uppen vanaf 15 euro.

Louis Amundaray

Jan van Galenstraat 141

10672061_559348954165538_1906176230773911096_n

Bron: Facebook

Louis Amundaray is een kapper uit Venezuela. Daar heel populair, en later ook in Barcelona en Rome, werd hij toch aangetrokken door Amsterdam. Knippen kost 40 euro, maar je kan ook kiezen voor een speciale treatment.

Kies bijvoorbeeld de keratinebehandeling, een gezondheidsboost voor herstel van beschadigd, droog en pluizig haar. Of een Intense Boost voor krullend haar, een coupe soleil kiezen, of maak gebruik van een Japanese straightening. Een Japanese Straightening? Ja. Deze permanente hair straightening methode van I-straight veranderd krullen in mooi glanzend steil haar. Deze behandeling duurt wel drie uur.

Zo, kan Johnny Depp ook weer een dagje thuisblijven (dat was een Edward Scissorhands grapje).