%
route

thema route

De IJburg-Route: We willen ook eens een ander stukje Amsterdam zien

Met de auto over het water yes

Je staat op Amsterdam Centraal. Vanzelfsprekend loop je richting trams 1, 2 of 5, want die gaan richting centrum. In je ooghoek zie je tram 26 staan. ‘Waar gaat die heen?’ denk je. Dichterbij zie je een blije GVB-machinist (ja, dat komt voor) en IJburg op de tram staan. ‘Daar ben ik nog nooit geweest!’ De tram zit helemaal vol, dus loop je naar de taxi’s. Je pakt je kaart van IJburg en gaat zitten. Binnen tien minuutjes ben je er en ga je eindelijk eens ergens anders heen dan het Rembrandt of het Leidse.

NAP Amsterdam

Krijn Taconiskade 124

 

NAP Amsterdam

Restaurant NAP Amsterdam is de perfecte plek voor in de zomer. Gelegen aan het haventje in IJburg (hier vertrekt ook de veerboot naar forteiland Pampus) heb je een perfect uitzicht en het gevoel alsof je in Saint Tropez zit. Alleen de boten zijn iets kleiner. Het Frans-internationaal restaurant specialiseert zich in Surf & Turf (vis en vleesgerecht, in dit geval kreeft en tournedos) en is een absolute must bij een dagje IJburg.

Espressofabriek

IJburglaan 1489

 

5011713014_e72524bce2_o

Bron: Flickr

Zin in perfecte koffie en heerlijke appeltaart? Check het bij de Espressofabriek! Je kan op basis van twee soorten koffiebonen en verschillende methodes van zetten je koffie bestellen. De barista geeft hierbij advies. Natuurlijk krijg je, zoals het hoort, ook een glaasje water bij je koffie. De latte macchiato is goddelijk en de snacks zijn een mooie toevoeging. Eet bijvoorbeeld een lekkere verse brownie bij je espresso. Pluspuntje: het personeel is gewoon ook heel leuk.

Boerenjongens Eetwinkel

Talbotstraat 3

 

Naamloos

De Boerenjongens Eetwinkel op IJburg staat bekend om zijn verse en biologische producten. De Boerenjongens hebben een voorkeur voor producten uit de buurt van goede lokale, regionale of landelijke leveranciers. Je koopt hier niet alleen maar verse producten als brood en kaas, maar kan hier ook hele maaltijden kopen. Zoals ze zelf zeggen: ‘Lekker, eerlijk en liefdevol bereid’. Zo kan je een Quiche Lorraine, Quiche Broccoli en Quiche Zalm bestellen, en afsluiten met een Boerenjongens appelplaattaart. De winkel verkoopt ook soepen, stoofpotten en kaasfondue.

En als het lekker weer is moet je zeker even naar het strand Blijburg. Heerlijk even uitwaaien, een lekker drankje doen of shoppen in de winkeltjes. Ook een aanrader!