%
route

thema route

De Halloween-Route: Waar moet je heen op die enge dag?

Niet meer verkleden als Walter White alsjeblieft

Voor sommigen is het een feestdag waar ze een jaar lang naar uit kijken, voor anderen is het gewoon een herfstdag: Halloween. Weken aan voorbereiding, bakken vol make-up en dozen vol kostuums, als je het goed wilt doen, doe het dan ook echt goed. Sommige gaan verkleed als zombie, anderen al járen als Walter White en Jessie Pinkman en misschien heeft iemand ook nog wel een pandapak van carnaval in zijn kast liggen. Ga die pompoenen klaarmaken, doe een heuptasje om voor je snoep en ga Halloween vieren. Langs de deuren? Dat kan, maar wij denken dat deze evenementen toch wel wat leuker zijn.

Famous ABC Halloween Party

Lijnbaansgracht 238

 

SONY DSC

Bron: Flickr

Voor de speciale dag zelf vinden al genoeg evenementen plaats, zodat je met Halloween gewoon nog lekker bang langs de huizen kan en je vol kan eten aan veel te veel snoep. Op 26 oktober vind de Famous ABC Halloween Party plaats in de Sugar Factory. Hier zijn niet alleen goede dj’s te vinden, maar ook optredens, een enge fotohoek, toekomst voorspellen en gekke schmink. Natuurlijk is er een prijs voor het mooiste kostuum. Tickets zijn hier te koop.

Scarytales Halloween Costume Party & Festival

Felix Meritis

 

8136398480_665bb932e2_k

Bron: Flickr

Al bekend met het Felix Meritis gebouw? Nou, dat zou dus bezeten zijn. Bezeten door geesten. SPANNEND HE. Hier vindt het volgende evenement plaats, namelijk het Scarytales Halloween Costume Party & Festival ook op 26 oktober. Vier zalen met vier verschillende thema’s, dertig artiesten en heel veel verklede mensen. De vier thema’s zijn Malice in Wonderland met veel dirty dance, electro en techno en een speciale cocktailbar, Märchenwald (toverwoud) met een freak du chique poppentheater, electropunk liveshow en een paar popliedjes om je op te vermaken, Hocus Pocus met een happy hour vol gratis heksendrank uit een toverketel, ook een waarzegster en horrorkarikaturist ontbreekt hier niet. Het laatste thema Trick or Treat is een peperkoekwereld vol zoete lekkernijen, met ook een fotohok en een Cinescenebooth. Tickets?

Halloween Hairball

Weteringschans 6-8

 

6312111823_9943b42878_b

Bron: Flickr

Het Halloween Hairball in Paradiso vindt plaats op 31 oktober. Met enge muziek van Dead Elvis & His One Man Grave, burlesque, en weer veel verklede mensen. Niet verkleed, geen entree. Het thema is hoe hariger, hoe beter. ‘Laat je baard groeien, plak een snor op je bovenlip en zet de wildste pruik op die je kan vinden’, aldus de organisatie. Oh, er is ook nog een Voodoo Lounge. Tickets zijn hier te koop.

Halloween LoodsH7 Rave

Humberweg 7

 

8164942947_e914691d37_k

Bron: Flickr

Op 1 november, voor de afterparty-ers of echte Halloweenfans is er de Halloween LoodsH7 Rave. Twee enorme area’s, met eng decor en goede lichtshows, worden gevuld met techno en tech-house. De twee area’s hebben ook twee thema’s, namelijk bloody underworld met een duister schimmenrijk vol harde techno en mystic forest met een geheimzinnig woud waar veel tech-house te horen is.

ZO. Print even dat Lady Gaga-masker uit en maak een vleesjurk. Dan ben jij weer eng genoeg deze Halloween. SNOEPJES!