%
route

thema route

De Dieren-Route: Omdat kleine beesten aaien heel leuk is

Voor kinderen en hypere volwassenen

Op een slechte dag is het bekijken van babydierenfoto’s altijd een goed idee. Een kleine hamster, babygeitje, kitten of puppy die met grote ogen de camera in staart, verovert elk hart. Maar wij gaan dit nu naar een volgend level brengen, want wat als je deze kleine beestjes gewoon in reallife kan bekijken? Dat klinkt toch geweldig?

We sturen je niet naar de lokale dierenwinkel, maar hebben de leukste kinderboerderijen en dierentuinen voor je uitgezocht. Voor de kinderen, maar ook voor de hypere volwassenen (zoals wij).

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Amsterdamse Bos

 

2193587614_a9628af9a6_b

Bron: Flickr

Honderd babygeitjes? Ze aaien of ze de fles geven? Dat kan in het Amsterdamse Bos, bij geitenboerderij Ridammerhoeve. Hier is een leuke speeltuin te vinden voor kinderen, met schommels, glijbanen en een wip.

Ook is er een terras om lekker wat te drinken. En een varken (Betsie), kippen met kuikentjes, zestig lammetjes, een paard, een pony en een kalfje. OH GOODIES CUTENESS OVERLOAD. Je kan er zelfs zelf kaas maken in een kaasworkshop.

Artis

Plantage Kerklaan 38-40

 

14068180443_d6cdaf1284_o

Bron: Flickr

De tweede spot in deze route is dierentuin Artis. Deze dierentuin bestaat al meer dan 100 jaar en is echt superleuk om te bezoeken. De perfecte dierentuin voor een dagje uit. Je kan er lekker op een terras een drankje drinken, een hapje eten bij het restaurant en intens veel dieren bekijken. Ook zijn er shows en voedertijden en.. zoveel.

Kijk wel even van tevoren op hun website of er nog een babybeest is geboren. Want ain’t no party zonder babybeest.

Kinderboerderij De Dierencapel

Bickersgracht 207

 

4933948325_a58de934ec_o

Bron: Flickr

Bij Kinderboerderij De Dierencapel zit je midden in de stad. Hier kan je een ijsje eten, schepen kijken en dieren aaien tegelijk. Er zijn geiten, schapen, varkens, eenden, ganzen, kippen, konijnen en cavia’s.

Ook is er een activiteitenruimte waar veel workshops worden georganiseerd voor kinderen.

Kinderboerderij Westerpark

Overbrakerpad 10

 

4587098241_a990f5a1ff_b

Bron: Flickr

Boerderij Westerpark biedt onderdak aan geiten, schapen, pony’s, een varken, een koe, pluimvee, konijnen, cavia’s en siervogels. Ook is er een speeltuin met glijbaan, zandbak, wiptoestellen en schommels (ook leuk voor volwassenen).

Zin in een drankje of een ijsje? Ook is er een gezellig terras met uitzicht op de dieren. Zo kan je koffie drinken en ondertussen ‘OH KONIJNTJES’ roepen.

Natuurtuin De Wiedijk

S.F. van Ossstraat 1a

 

10491935686_42362851c2_h

Bron: Flickr

Bij Natuurtuin De Wiedijk kan je bonte spechten bekijken, of goudhaantjes. Boomgaarden met echte appels en een beekje naar een oude vijver. Ook is er een kabouterpad voor peuters en kleuters, een insectenles, waterbeestjesles en egelles. Ja, je hoort het goed, egelles. Klinkt toch te mooi om waar te zijn, he!

Ga hiernaartoe als je echt de natuur kan waarderen en op zoek bent naar rust.