%
route

thema route

Dakterrassen-Route: Genieten van Amsterdam op een ander niveau

Dat was een woordgrapje

In welk seizoen we ook zitten, een dakterras is altijd goed. Natuurlijk is het fijner als de zon lekker schijnt, maar het is ook niet erg om met een dekentje en een vuurkorf in de kou naar een mooi uitzicht te kijken. Alleen bij regen is het wat minder, jammer genoeg, maar daar hebben we grote paraplu’s voor. We hebben de mooiste en leukste terrassen van Amsterdam al eens voor je op een rijtje gezet, dus doen we dat ook maar met de mooiste dakterrassen! Tip: ga hier niet heen als je hoogtevrees hebt.

Skylounge Double Tree Hilton

Oosterdoksstraat 4

 

14508552696_0825180e44_o

Bron: Flickr

Naast het Centraal Station ligt het mooie Double Tree Hilton. Waar een overnachting al snel te duur is, wil dit niet zeggen dat we niet kunnen genieten van de faciliteiten van dit mooie hotel. Zo is er beneden een hele fijne Starbucks en helemaal boven, op de elfde verdieping, een geweldig dakterras. De Skylounge, zo wordt het terras genoemd, is uitgeroepen tot beste hotelbar van Europa. Het hele dakterras straalt luxe uit en geeft je een adembenemend uitzicht over Amsterdam. ‘Kijk! Daar woon ik! Achter die toren!’ Je betaalt hier wel wat meer voor een drankje, maar dat is het meer dan waard.

Floor 17

Staalmeesterslaan 410

 

5679355253_c0009f8ba7_o

Bron: Flickr

Floor 17 is gevestigd op het dak van het Ramada Apollo Amsterdam Centre. Met een 360 graden uitzicht over Amsterdam, op een hoogte van 85 meter, is dit een echte must voor de dakterrasliefhebber. Je kunt hier heerlijk loungen, een cocktail drinken of een hapje eten.

Canvas

Wibautstraat 150

 

SONY DSC

Bron: Flickr

Helemaal hip, happening en nieuw is het Volkshotel op de Wibautstraat. In en op het oude Volkskrantgebouw heeft zich een hotel en restaurant gevestigd. Restaurant Canvas (op de 7de) is te vinden op het gebouw, en geeft, natuurlijk, ook een geweldig uitzicht over Amsterdam. Dromen over een mooi leven terwijl je heerlijke tapas eet? Jup, Canvas geeft je dat. Oh, en zin in een lekker drankje op een letterlijk ander niveau? Ga dan naar de kelder, naar club Doka. En slaap meteen maar even in een van de 72 kamers, heb je de hele experience gehad.

REM eiland Restaurant

Haparandadam 45

 

10090579265_bbb7ba5d80_o

Bron: Flickr

Oké, de standaard dakterrassen hebben we gehad, maar we willen ook wel eens iets anders toch? Dat vind je bij het REM eiland Restaurant. Dit is een oud booreiland omgebouwd tot restaurant in de Amsterdamse haven. Met een uitzicht over het water kan je hier lekker eten, met een groep of met zijn tweeën. Of alleen, waar je van houdt. Je moet niet zeeziek worden natuurlijk.

Zo, nu zien jullie Amsterdam ook eens van een andere kant. Dat was weer een woordgrapje.