%
route

thema route

De Biologische Route: Van superfoods tot gewoon gezond

Omdat bio hip én gezond is

Biologisch is hot. Terwijl al jaren lang biologisch voedsel wordt verkocht, is het pas sinds een tijdje populair. Op bijna elk festival is wel een biologisch foodstandje te vinden en de hippe Amsterdammer is niet meer weg te denken uit de bio-winkel. Zeker toen het begrip superfood de wereld in kwam, gingen de alarmbellen rinkelen. Het is SUPER en FOOD, dat móet wel goed zijn! Dat weten wij nog niet zeker, maar wat we wel zeker weten is dat we een paar goeie biologische plekken voor je hebben uitgezocht.

Vinnies Deli

Haarlemmerstraat 46 HS

10928679466_6330053b4d_k

Bron: Flickr

Vinnies Deli is gevestigd in het walhalla van lekkere dingen: de Haarlemmerstraat. Ga hier sowieso niet met honger heen, want je koopt alles. Vinnies Deli, ook wel Vinnies genoemd door de Amsterdammer, heeft inmiddels ook al een tweede vestiging op de Nieuwezijds Kolk. Bij deze winkel kan je de lekkerste biologische maaltijden en producten kopen en thuis opeten of gewoon in de winkel eten. Denk aan: salades, natuurlijk met quinoa, gerechten met superverse groentes, broodjes en ook zoete gerechten.

Delicious Food

Westerstraat 24

1003149_300893010057020_718245730_n

Bij de Noordermarkt in de Jordaan vind je biologische winkel Delicious Food. Deze winkel is op het eerste gezicht anders dan andere winkels, door de enorme tapbakken aan de rechterkant van de winkel. Maar wat zit er dan in? Jaha, lekkere dingen als verse noten, gedroogd fruit en muesli. Ook verkopen ze gebak, spreads, zelfgemaakte pasta’s en chocolade. Allemaal biologisch.

SLA

Ceintuurbaan 149

179603_600056826705234_1310630286_n

Wie vorig jaar de hype heeft gemist over de biologische saladebar SLA: het is top. Bij SLA proberen ze je zo gezond mogelijk te laten eten zonder dat je het doorhebt. Je kiest een soort sla (een blad), een dressing, een graan, zaad of peul en groentes en stelt zo je perfecte salade samen. Voor de mensen met weinig inspiratie zijn er ook al samengestelde salades (bijvoorbeeld biologische kip met thaise rode curry, nom). Eet het bij SLA of thuis en wees blij omdat je niet weer voor de McDonalds gevallen bent. Gezond eten is de bom.

Voor de biologische supermarktgangers zijn altijd Marqt en Estafette nog goede tips. Ga hierheen voor je raw food, je superfood en je waardigheid.