%
route

thema route

De beste macarons: Waar vind je deze overheerlijke snoepjes?

Zijn het eigenlijk wel snoepjes?

Niet iedereen weet wat macarons zijn, dus zochten wij het even voor je op. ‘Macarons zijn kleine ronde luchtige koekjes die aan elkaar geplakt zijn met een zachte vulling. Ze komen oorspronkelijk uit Frankrijk,’ aldus onze grote vriendelijke vriend Wikipedia.

Ze zijn heerlijk voor bij de koffie of thee, als toetje of als guilty pleasure tijdens jouw kantoordag.

Dutch Homemade

Vijzelstraat 69

 

6867162732_6277d729b9_o

Onze favoriet, want die zit om de hoek bij ons kantoor, is Dutch Homemade. Er zijn maar weinig dagen waarop we niet even naar Dutch Homemade sluipen om een paar macarons te kopen.

De macarons worden gemaakt met chocolade uit Peru, Vanuatu en St. Dominique.

Proef bijvoorbeeld de macarons Karamel met zeezout (echt een toppertje), of de Red Velvet. Ben je in een wat chiquere bui, probeer je de Champagne of Black Cherry Pie. Ook de Dutch Cookie is een echte aanrader.

De kleine heerlijke kussentjes kosten 1,50 euro per stuk. Duur, zou je zeggen, maar met twee/drie macarons zit je toch echt helemaal vol.

Poptasi Pastry

Gerard Doustraat 103

 

6935768142_85719d8f36_k

Poptasi Pastry heeft een eigen kijk op de perfecte macaron: de voetjes (laagjes) moeten licht krokant, maar chewy van binnen zijn en hij moet gevuld worden met botercrème, ganache of confiture.

Poptasi denkt iets verder buiten de box qua smaken en heeft macarons met smaken als Baileys, Black Sesame Passionfruit, Chilli Chocolate, Dulce de Leche en Lychee en Spekkoek.

Petit Gateau

Haarlemmerstraat 80

 

7177953443_c1303852aa_k

Bakkerij Petit Gateau specialiseert zich niet alleen in macarons, ze verkopen ook heerlijke taartjes en gebak.

Maar hun macarons zijn zeker de moeite waard om een keer te proeven, of je nou in de Foodhallen eentje gaat halen of in de Haarlemmerstraat. Hun macarons zijn simpel en hebben maar tien smaken, maar die tien smaken zijn ook weer heel goed natuurlijk.