%
route

thema route

Dit is dé route langs foute Amsterdamse kroegen

Goedkoop bier in combinatie met Spice Girls en Backstreet Boys

In elke stad moet je weten waar ze liggen: de foute kroegen. De ‘Ik ben te lam om naar een club te gaan-plekken’, de ‘Ik kan niet meer-plekken’, de ‘Ik heb alleen nog maar 2 euro-plekken’. Bijna niets is mooier dan een avondje stappen in kroegen die bekend staan om hun foute optredens van Frans Bauer of om hun marshmallowshotjes. Toegegeven: een avond in een club tussen allemaal hippe mensen is ook mooi, maar bespaar je die 15 euro entree en kom gewoon naar dat café op de hoek.

Welke hoek? Deze hoeken. Of straten.

Jantjes Verjaardag

Reguliersdwarsstraat 108 – 114

6885327201_cb4f8033f3_o

Bron: Flickr

Foute kroeg numero 1, Jantjes Verjaardag genaamd, bevindt zich in de Reguliersdwarsstraat 108 – 114. En nee, niet in het populaire gedeelte waar zich veel gaybars bevinden, Jantjes Verjaardag ligt gewoon vooraan de Reguliers, naast het Rembrandtplein. Je kan er eigenlijk niet omheen: overdag gaan mensen met het uithangbord op de foto en ’s avonds staat er een rij. Staat er geen rij? Dan is Jantje waarschijnlijk gesloten, want de populariteit van deze foute kroeg trekt door het hele land. Wat je je moet voorstellen? Bier voor 1,50 op geselecteerde dagen, optreden van Lange Frans, maar ook Frans Bauer, veel lam publiek en vooral veel foute muziek. Het is een perfecte uitvalsbasis voor een avond die je vanzelf al gaat vergeten. Oh en let op, ga op tijd! Want er wordt nog wel eens entree gevraagd.

Bolle Jan

Korte Reguliersdwarsstraat 3

3661097342_91c4b39287_o

Bron: Flickr

Als je genoeg hebt van Jantjes Verjaardag maar wil rollen naar een volgende kroeg, dan raden we je aan om naar Bolle Jan te gaan. Café Bolle Jan, Amsterdamser kan het niet, werd gerund door de ouders van Rene Froger en is te vinden in de Korte Reguliersdwarsstraat 3. De dochter Nancy van vader Froger, ook wel Bolle Jan genoemd, is nu de eigenaar. Dit oer-Amsterdams café is ontzettend klein, maar ontzettend gezellig. Ga lekker zitten op een van de bruine krukken en zing mee met een Hollandse topper of bekijk de babyfoto’s van René. Als je nog nooit écht Amsterdams gestapt hebt, is dit zeker een must.

Feest van Joop

Lange Leidsedwarsstraat 39

2155930457_e1c26faf1e_o

Bron: Flickr

Omdat we je niet te ver willen laten rijden, dat bier is natuurlijk ook al ingeslagen, zijn de volgende foute kroegen te vinden in de buurt van het Leidseplein. En wie kent het Leidseplein niet? Het Leidseplein is eigenlijk het centrum van het Amsterdamse uitgaansleven, te vinden dicht bij het Vondelpark. Je vindt er restaurants, barretjes, clubs en natuurlijk foute kroegen. We beginnen bij Feest van Joop (check voor de grap eens hun website, dan weet je al genoeg), waar je niet eens opvalt als je verkleed bent. Deze extreme foute kroeg is te vinden in de Lange Leidsedwarsstraat 39. Hier vermaak je je op nummers van de Backstreet Boys, de Spice Girls en misschien ook wel een beetje Pitbull. Ga schuren op Gasolina, terwijl je drinkt van je goedkope drankje. Oh en ga vooral niet naar de wc, die is, ja, niet zo schoon.

Cooldown Café

Lange Leidsedwarsstraat 116

The Cooldown Cafe

Bron: Flickr

Toch naar de wc? Ga naar het Cooldown Café! Op een aantal meters afstand is dit café te vinden, waar vrouwen toch wel minstens vijf keer versierd worden. (‘Hey prinsesje, mag ik jouw prins zijn?’) Het ‘kleine’ Cooldown Café, de grote vestiging ligt op het Rembrandtplein, wordt ook heel goed bezocht. Vooral door mannen en vooral in de late uurtjes, maar achja, het is ook een foute kroeg. Het publiek is vrolijk en danst, dat zie je ook niet vaak meer.

Chupitos

Zieseniskade

5187789209_c68beaa3f4_b

Bron: Flickr

Uitgekeken op het bier? Geen zin meer in goedkope rosé? Of wil je gewoon een paar supervette selfies maken met brandende shotjes? Ga naar Chupitos, de shooterbar in de Zieseniskade. Deze bar/kroeg staat bekend om zijn shotjes, waar ze ontzettend veel van serveren. Denk aan een marshmallowshotje, waarbij je je marshmallow kan roosteren boven een vlam op de bar, of een zure mat-shotje, een Raketje of een Bloemetje, waarbij je serieus een bloembolletje eet voordat je gaat shotten. Je hebt dit sowieso nog nooit ergens meegemaakt. Pluspuntje: hier werken veel mooie mannen en vrouwen achter de bar.

Bubbels

Lange leidsedwarsstraat 90-92

10478197_747663335277370_8625020073441926145_n

De laatste foute kroeg is de koning der foute kroegen, de koningin der bier en de keizer der slechte openingszinnen: de Bubbels. Bij deze laatste tip geven we je nog een tip mee: ga hier alsjeblieft niet voor 03.00 uur ’s nachts heen. Je krijgt er spijt van. Je bent namelijk voor 03.00 uur altijd te nuchter om dit aan te kunnen. De Bubbels is de laatste hoop voor alle mannen: ze willen een leuk meisje vinden en zetten alles op alles om dit te kunnen bereiken. Lach hier vooral om, terwijl je geniet van de foute muziek en slechte shotjes.

De Bubbels is een geweldige afsluiter van een mooie nacht, die je hopelijk niet snel zal vergeten. Of wel, want wie weet wat jullie allemaal hebben uitgespookt.