%
route

thema route

De Amsterdam West Route: Een dag vol afwisseling

Oud-West, Westerpark en de Baarsjes

Amsterdam West is een grote en veelzijdige buurt waar van alles te beleven is. De bewoners weten hun weg wel te vinden. Maar ook voor degenen die niet in west wonen is het leuk om deze buurt eens te verkennen. En juist daarom zetten wij een paar tips op een rij voor een afwisselend dagje Amsterdam West.

Flinders

Frederik Hendrikplantsoen 36

 

Flinders Cafe by Como Park Amsterdam 03   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

We beginnen de dag met een voedzaam ontbijtje bij Flinders. En dan ook nog eens een ontbijtje op een zeer gemoedelijke plek. Terwijl je geniet van een lekker croissantje of een vullend roerei, bereid door een chef-kok die jarenlang in restaurants bekroond met Michelinsterren heeft gewerkt, kijk je je ogen uit naar de omringende designspullen. O, en je hoeft trouwens ook niet te haasten voor het ontbijt, want dit serveren ze tot 16.30 uur. Ook goed voor op een brakke dag dus…

Espressofabriek

Gosschalklaan 7

 

Espressofabriek   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Na het ontbijt is het tijd voor een kopje koffie. En zoals de naam al doet vermoeden, kan dit bij de Espressofabriek op het Westergasterrein. In deze mooie ruimte wordt de koffie op eigen zolder gebrand. Hier laat je je ontbijt lekker rustig zakken. Mocht je trouwens alweer wat ruimte hebben; ze hebben bij de Espressofabriek huisgemaakte appeltaart!

Galerie 331West

Admiraal de Ruijterweg 331

 

971326_458848740866896_58235575_n

Bron: Facebook

Een initiatief waar kunst en energie samenkomt. De Australische eigenaren zijn Galerie 331West gestart nadat ze zich vestigden in Amsterdam. In februari opende de galerie haar deuren in een buurt die steeds meer opkomt. Naast dat hier veel kunst te zien is, kun je hier bijvoorbeeld ook aan je innerlijke rust en energie werken door yogaklassen te volgen. En hetgeen helemaal mooi meegenomen is, is dat ze hier ook koffie en eten hebben tegen vriendelijke prijzen. Een toegankelijke plek dus waar veel mensen samenkomen!

Old West

De Clercqstraat 63

 

old west

Bron: Facebook

Het winkeltje Old West verkoopt van alles: kwalitatieve tweedehands kinderkleding, boeken, speelgoed en verjaardag en kraamcadeaus. Hier moet je dus wel slagen voor een cadeau voor moeder of kind! Daarnaast hebben ze onlangs de verkiezing voor ‘Gezelligste Winkel van Amsterdam’ gewonnen. Dat zegt genoeg, toch? Snel gaan kijken!

LAB111

Arie Biemondstraat 111

 

Lab 111   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Deze route sluiten we af op een plek die op haar eigen manier weer zeer veelzijdig is. De culturele broedplaats LAB111 is een platform voor kunstenaars, creatievelingen en hun publiek. Zo worden er ook weleens lezingen en dergelijke gegeven. Daarnaast kun je in dit oude laboratorium ook gezellig een hapje eten. Er is keuze uit vlees, vis, pasta en vegetarische gerechten. Een originele plek die niet direct voor de hand ligt lijkt ons een mooie afsluiter!

Veel plezier bij de Amsterdam West route. Het bewijst nog maar eens dat je je in west meer dan prima kunt vermaken!