%
route

thema route

De Amsterdam Gay Pride-Route: In welke gaybars zijn de leukste feestjes?

Losgaan op de Pussycat Dolls is ook leuk

De Amsterdam Gay Pride geeft Amsterdam van 26 juli tot en met 3 augustus een roze tintje. Door een statement te maken voor de gelijke rechten van de homo-, lesbo- en transgendergemeenschap ontstaat er ook meteen een feestje! Het mooiste feestje is natuurlijk (te bekijken) tijdens de Canal Parade op 2 augustus. Lekker dansen aan de grachten lukt ons allemaal wel, maar in welke gaybars zijn nou de mooie feestjes te vinden? Want we weten allemaal natuurlijk dat de feestjes in de gaybars het beste zijn.

Club NYX

Reguliersdwarsstraat 42

 

8051283696_2d0cacb8a4_o

Bron: Flickr

In gay club NYX is ie-der-een welkom. Of je nou een heteromeisje bent die een avondje wil dansen met haar beste gayvrienden of een transgender die helemaal los wil gaan op de Pussycat Dolls: hier zit je goed. De club bestaat uit drie verdiepingen, met als kers op de taart een verdieping voor de wc’s, met wasbakken in de vorm van een piemel. Dan weet je dat je goed zit toch? En als je hier op een speciale avond langskomt, gaan de medewerkers van NYX ook even in de muren hangen met rolschaatsen aan. NYX is een feestje.

Amstel Fifty Four

Amstel 54

 

14416202944_7e86b1ca22_o

Bron: Flickr

Als je een levendige bar zoekt, zit je bij Amstel 54 aan het juiste adres. Deze homo- en lesbobar zit in de buurt van het Rembrandtplein. De immense kroonluchter in het midden van de bar zet meteen de toon, met op de achtergrond een heus stukje jeugdsentiment aan muziek. Je kan hier lekker losgaan zonder dat het ook maar iemand boeit.

Café ‘t Mandje

Zeedijk 63

 

3534191436_8d082685ef_o

Het volgende café is een café met geschiedenis. In café ’t Mandje werden voor het eerst in Amsterdam homo’s en lesbiennes getolereerd. In deze bar, die bekendstaat om zijn lol maken, hangen halve stropdassen aan het plafond. Vroeger, en nu weer, werden namelijk stropdassen door midden geknipt als je naar binnen wilde. Dat werd niet getolereerd. Dit gezellige café aan de Zeedijk is een echte aanrader voor liefhebbers van het echte Amsterdamse café in combinatie met een beetje gay (dat hebben we expres laten rijmen).

Café VivelaVie

Amstelstraat 7

 

1296404086_4af5aba529_b

Bron: Flickr

Café VivelaVie is een café waar vooral lesbiennes komen. De muziek varieert in de middag van lounge tot classics en verandert in dansnummers op de avond. De bar, die door vaste bezoekers ‘De Vie’ wordt genoemd, zit ook vlakbij het Rembrandtplein (ja, daar is toch wel alles te vinden eigenlijk). Oh, en als je deze avond een leuke vrouw ziet maar haar niet durft aan te spreken, heeft De Vie een speciaal gastenboek voor je op de website, waar je alsnog een berichtje kan sturen.

Queenshead

Zeedijk 20

 

6394386321_a5c53d0bec_b

Bron: Flickr

Queenshead is een van de bekendste homobars en zit op de Zeedijk. Bezoekers zullen zeggen dat hier een echt ’50 jaren sfeertje hangt. Buiten de beruchte avondjes in deze bar, zijn er ook Drag Bingo Avonden twee keer in de maand. Met als prijs een enorme zwarte dildo. De muziek is leuk en blij en vooral veel Abba.

Trouwens, alle kroegen en clubs in de Reguliersdwarsstraat zijn gezellig. Zeker tijdens de Canal Parade. En lieve mensen, sta tijdens deze mooie avonden ook nog even stil bij de bedoeling van deze week. Dan wordt het helemaal geweldig.